Κ. Μητσοτάκης: Μόνο οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα

Με τον τέως πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υποστήριξε πως “Η Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν πολλές ομοιότητες ενώ και οι δύο πέρασαν από την εμπειρία ενός προγράμματος προσαρμογής”.

“Μόνο που η Πορτογαλία κατάφερε κάτω από την ηγεσία του κ. Κοέλιο να απομακρυνθεί από τα μνημόνια, ενώ δυστυχώς η χώρα μου βρίσκεται ακόμα σε ένα τρίτο εξαιρετικά επώδυνο μνημόνιο, ως αποτέλεσμα των προβληματικών χειρισμών της υφιστάμενης Κυβέρνησης”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπογράμμισε πως “μόνο οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, που στηρίζουν την πραγματική οικονομία και προσελκύουν ιδιωτικές επενδύσεις, μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα”.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη οποιαδήποτε απόπειρα αυτές οι μεταρρυθμίσεις να ακυρωθούν, δημιουργεί τελικά πρόβλημα στην ίδια τη βιωσιμότητα της οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στα προβλήματα της Ευρώπης, είπε ότι η απάντηση στην Ευρώπη δεν μπορεί να έρθει από την Αριστερά. “Η Κεντροδεξιά οφείλει να προτάξει για τους πολίτες της Ευρώπης ένα νέο αναπτυξιακό όραμα το οποίο θα μπορέσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες να αγκαλιάσουν και να πιστέψουν και πάλι”, δήλωσε χαρακτηριστικά.