Κόψτε τον Φίλη! Σας κόβει ψήφους!

 

Θα έλεγε κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πολλές φορές, κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να προβάλλει δυνατά το “χειρότερό του εαυτό”. Πάρτε για παράδειγμα τον Νίκο Φίλη, διευθυντή της Αυγής. Μετά τις βουλευτικές εκλογές και λόγω της επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ, τα κανάλια όφειλαν να φιλοξενούν που και που, το διευθυντή του επίσημου φύλλου του κόμματος. Έτσι, το ευρύ τηλεοπτικό κοινό γνώρισε τον Φίλη!

Τρυφερή φιγούρα, με εμφανή σημάδια καλοπέρασης και μάλλον αστικό look, έχει στρογγυλοκαθήσει στις οθόνες μας υπερασπίζοντας την αριστερή ιδεολογία χρησιμοποιώντας μονίμως παράλογα επιχειρήματα. Ο συνδυασμός της λουκούλειας εμφάνισής , της χροιάς της φωνής  και των ακατάληπτων δημαγωγικών κραυγών του, δίνουν τον ορισμό στην έννοια “αντιτηλεοπτικός” και τελικά  το έναυσμα να κλείσουμε την τηλεόραση. Από την άλλη, για να λέμε και τα καλά του, γίνεται η αφορμή για να συνειδητοποιήσουν ακόμη περισσότεροι Έλληνες ότι πάσχουν από υπέρταση…

 

filis2

Το χθεσινό του σόου του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν τρομερό. Έχοντας αντιγράψει απολύτως την Κατερίνα Παπακώστα, συνέχισε να επιτίθεται στους πολιτικούς του αντιπάλους με βασικό τέχνασμα την ομιλία πάνω στη φωνή του άλλου. Έτσι μιλούσε κυρίως πάνω στη φωνή του Μάκη Βορίδη, ο οποίος ίδρωνε όλη τη βραδιά από την υπερπροσπάθεια να κρατηθεί ψύχραιμος απέναντι στο φερέφωνο του παραλόγου.

Ο Φίλης υποστήριξε καταπληκτικά πράγματα χθες. Δεν θα σας κουράσω με τις απόψεις τους επί κοινοβουλευτικών και οικονομικών θεμάτων. Είναι οι γνωστές θέσεις του Τσίπρα. Θα ήθελα όμως να σταθώ στο θέμα του Ρωμανού καθώς εκεί ο Φίλης ξεπέρασε τον εαυτό του. Φανταστείτε δε ότι το τέλος του προλόγου του ήταν το εξής:” Μη χαρίσει τη ζωή του, βορά σε μια βεντέτα με μια ανάλγητη κυβέρνηση. Τον έχει ανάγκη η χώρα!”

Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να θυμηθώ αν έχω ακούσει αθλιότερο λογύδριο! Η συνεχής προσφώνηση “το παιδί” – λες και ο νόμος χωρίζει τους παραβάτες σε ηλικιακές ομάδες-, η αδυναμία του να καταλάβει τη λειτουργία της διαδικασίας και η συνεχής αναφορά του σε μια “ανάλγητη” κυβέρνηση , κατέδειξαν ένα φανατισμό που διαλύει οποιοδήποτε λογική δομή. Ο Φίλης αδιαφορεί αν ο παραβάτης είναι 22 χρονών. Αδιαφορεί για το έγκλημα. Δεν ενδιαφέρεται για τη δεδηλωμένη επιθυμία επανάληψης του εγκλήματος και  άλλων χειρότερων. Αδιαφορεί για τη διαδικασία που απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη δικαστών προκειμένου και κατά περίπτωση να δίνονται οι άδειες. Τον ενδιαφέρει μόνο το “παιδί” που κάνει απεργία πείνας και κινδυνεύει να πεθάνει… Αφού πρώτα δηλώσω ξεκάθαρα την απόλυτη αντίθεσή μου σε οτιδήποτε φασιστικό , χρυσαυγίτικο, κ.λ.π., ρωτώ τον Φίλη το εξής: Θα έλεγε τα ίδια αν στη θέση του Ρωμανού ήταν ο Κασιδιάρης; Νέος άνθρωπος είναι κι αυτός, με την επιθυμία να σπουδάσει τώρα στη Γυμναστική Ακαδημία με σκοπό να γίνει αλτικότερος, ταχύτερος και δυνατότερος για να μπορεί στο μέλλον να δέρνει αποτελεσματικότερα τη Λιάνα Κανέλη. Ας υποθέσουμε ότι όλο αυτό αληθεύει , ότι οι δικαστές δεν του έδιναν άδεια και ο Κασιδιάρης άρχιζε απεργία πείνας. Τότε τι θα λέγατε αξιαγάπητε κ. Φίλη;

Προφανώς όλα αυτά είναι αστεία – πρωτίστως ο Φίλης- κι έτσι θα έπρεπε να τα αντιμετωπίζουμε προκειμένου να μην αναλωνόμαστε σε συζητήσεις για το αν η γη γυρίζει. Δυστυχώς όμως η κρίση σπρώχνει πολλούς σε πολιτικές επιλογές που θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στον τόπο. Η διάλυση της οικονομίας και η κρίση στην κοινωνία έχουν επιφέρει πολλά δεινά. Αναμενόμενο και λυπηρό. Δυστυχώς φτάσαμε στο θλιβερό σημείο , εν μέσω ένδειας, να ακούμε και να ανεχόμαστε τον κάθε Φίλη.

Υπάρχει άμυνα όμως! Μια συμβουλή του Ρίτσαρντ Βάγκνερ: Μη δίνετε σημασία στα τρομπόνια. Παίρνουν θάρρος!

Με αγάπη

Ο Είρων