Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ σε όλα τα μέτωπα

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατία καθώς οι δύο πλευρές ήρθαν σε αντιπαράθεση ακόμη και για τις συλλήψεις των Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη.

Φωτιές άναψε η ανάρτηση του Γιώργου Κυρίτση στο Facebook, στην οποία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούσε με χρήστη του κοινωνικού δικτύου, που έγραφε μεταξύ άλλων: «Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα κι όταν παρανομούν, ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη».

Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άμεση: «Φαίνεται ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν “μαύρες πλερέζες” μετά τη σύλληψη από την Αστυνομία των καταζητούμενων Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ακόμη, τονίζεται ότι ο Γιώργος Κυρίτσης «υιοθετεί τις απόψεις αναρχικών». «Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση να ηγηθεί σε παλιές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δική τους υπόθεση. Η στήριξή του, όμως, σε κατηγορούμενους για τρομοκρατία, “η αλληλεγγύη σε συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν”, ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και προκαλεί ανησυχία σε κάθε πολίτη. Πολύ περισσότερο όταν η Κυβέρνηση συχνά υποκύπτει και κάνει πράξη τις θέσεις του», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κόντρα για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

Στο μεταξύ, αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ξέσπασε και για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, το πρώτο μέρος της οποίας ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή 25.000 πολιτών.

ΝΔ: Οι πολίτες θέλουν κράτος με λιγότερους φόρους και δαπάνες

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: «Τα αποτελέσματα της “διαβούλευσης” επιβεβαιώνουν τις νεοφιλελεύθερες επιλογές του κ. Μητσοτάκη: απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, νέες απολύσεις στο δημόσιο, ασυλία για όσους φοροδιαφεύγουν, συνέχιση του ίδιου καθεστώτος στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο…».

Μάλιστα, στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν ότι «προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε να ακούσει τους πολίτες, αλλά να δώσει κοινωνική νότα στις βασικές κομματικές του γραμμές».

Απαντώντας η Νέα Δημοκρατία τόνισε πως κάθε απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώσει τις θέσεις της είναι καταδικασμένη. «Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό που προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η συμμετοχή των πολιτών σε μια συμφωνία αλήθειας για μια νέα διακυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημειώνει η ΝΔ.

«Ας αντιληφθούν και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάθε απόπειρά τους να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας είναι πλέον καταδικασμένη. Οι πολίτες αδιαφορούν πλέον για τα ψέματα και τις κραυγές τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση – απάντηση της ΝΔ στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.