Κόβει 9.000 θέσεις εργασίας η 2η τράπεζα της Γερμανίας!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ COMMERZBANK!                                                 

Την κατάργηση 9.000 θέσεις εργασίας θα ανακοινώσει την Παρασκευή, από ο CEO,  της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας,  Μάρτιν Ζιελκε (Martin Zielke)!  Η Commerzbank αναμένεται να  δημοσιεύσει σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα προβλέπει την δραστική μείωση του προσωπικού, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.

Τα αρνητικά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που μπορεί να αυξάνουν τις αναπτυξιακές προοπτικές και να διατηρούν μία ισσοροπία στην διατήρηση του πληθωρισμού, εντός στόχων, όμως την ίδια στιγμή έχουν συρρικνώσει και τα περιθώρια κέρδους των τραπεζών. Μάλιστα, τα πράγματα είναι χειρότερες για ορισμένες γερμανικές τράπεζες και σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναζητούν τρόπους για να περικόψουν τα κόστη ακόμα και με μαζικές απολύσεις!

Συγκεκριμένα, η  Commerzbank σχεδιάζει να προχωρήσει στην περικοπή περίπου 9.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα χρόνια, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν θα καταφύγει σε απολύσεις ή οι περικοπές θα γίνουν μέσω εθελούσιας εξόδου.

Επίσης, αναφέρεται πως η αναδιάρθρωση της τράπεζας θα ολοκληρωθεί το 2020 και θα κοστίσει μέχρι και 1 δισ. ευρώ, ενώ η τράπεζα δεν θα δόσει μέρισμα φέτος!