Κόβει την ανάσα βίντεο της συντριβής στη Μάλτα – Γάλλοι τελωνειακοί τα θύματα

Κόβει την ανάσα το συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα πριν τη φονική συντριβή του αεροσκάφους στη Μάλτα.

Ερασιτεχνική κάμερα κατέγραψε την πρόσκρουση του αεροδκάφους στο έδαφος λίγο μόλις μετά την απογείωσή του.

Tο αεροσκάφος συνετρίβη στο αεροδρόμιο Luqa της Μάλτα στις 07:20 (τοπική ώρα) το πρωί της Δευτέρας, λίγο μετά την απογείωσή του, κοντά στο διάδρομο του αεροδρομίου και αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, φαίνεται πως παρουσίασε πρόβλημα στην μηχανή. Πρόκειται για ένα μικρό ελικοφορό αεοροσκάφος που νοικιάστηκε στο Λουξεμβούργο και προορισμός του ήταν η Μιζουράτα της Λιβύης. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι είδε το αεροπλάνο μετά την απογείωσή του να παίρνει ύψος, όταν ξαφνικά πήρε απότομα κλίση προς τα δεξία. Στη συνέχεια κατέπεσε στο έδαφος.

Μογκερίνι: Δεν ήταν ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Δεν υπάρχουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των θυμάτων της συντριβής του μικρού αεροσκάφους στη Μάλτα.

Η πτήση δεν είχε σχέση με δραστηριότητες της ΕΕ, δήλωσε στο Twitter η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, διαψεύδοντας έτσι τις πρώτες πληροφορίες από τα διεθνή Ενημέρωσης, που έκαναν λόγο ότι τα θύματα ήταν Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αρχικά την πληροφορία ότι επρόκειτο να αεροπλάνο του Λουξεμβούργου ναυλωμένο από τη Frontex. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε από την ίδια την ευρωπαϊκή υπηρεσία.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγή του αεροδρομίου, τα πέντε θύματα της συντριβής του μικρού αεροσκάφους στη Μάλτα, είναι Γάλλοι, χωρίς να αναφέρει εάν πρόκειται για στρατιωτικούς ή πολίτες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14.39: Πέντε Γάλλοι τελωνειακοί είναι τελικώς τα θύματα της συντριβής μικρού αεροσκάφους στη Μάλτα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το δυστύχημα έλαβε χώρα στις 8.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος), λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους.

Αρχικώς είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι οι επιβαίνοντας ήταν στελέχη της Frontex, τα οποία μετέβαιναν στην πόλη Μισράτα, στη βορειοδυτική Λιβύη.

Ωστόσο, οι Βρυξέλλες προχώρησαν σε άμεση διάψευση, ξεκαθαρίζοντας ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν είχε ναυλωθεί από τη Frontex.

Δείτε το βίντεο: