Κυριακού και Μαρινάκης πήραν άδειες, αλλά είναι…δυστυχείς!

Τις πήραν πανάκριβα. Λέτε να το μετάνιωσαν;

Μπορεί να κέρδισαν τηλεοπτικές άδειες, αλλά τους κόστισαν τόσο ακριβά που μόνο χαρούμενοι δεν είναι σήμερα. Ο λόγος για τον Θοδωρή Κυριακού, που αναγκάστηκε να πληρώσει 75,9 εκατ ευρώ για να πάρει την τρίτη άδεια, και τονΒαγγέλη Μαρινάκη που προσέφερε 73,9 εκατ ευρώ για να κερδίσει την τέταρτη και τελευταία άδεια. Ποσά, που είναι αδύνατο να αποσβεστούν μέσα σε μια δεκαετία, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.

Ο ισχυρός άνδρας του Αντέννα (που φέρεται να εκπροσωπήθηκε στη δημοπρασία από τον Στρατή Λιαρέλλη) και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ακολούθησαν λανθασμένη στρατηγική στους δυο πρώτους γύρους, προτείνοντας χαμηλά ποσά και επιτρέποντας στον Κώστα Κιμπουρόπουλο του Σκάικαι στον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα να κερδίσουν τις δυο πρώτες συχνότητες.
Ο πρώτος προσέφερε μόνο 13,5 εκατ στον πρώτο γύρο και ανέβασε την προσφορά του κατά 20 εκατ. στον δεύτερο, δηλαδή στα 36,5 εκατ ευρώ -ποσό που, ωστόσο, ήταν χαμηλότερο και πό τα 43,6 εκατ ευρώ με τα οποία είχε κατοχυρώσει την πρώτη άδεια ο Σκάι. Αλλά και ο δεύτερος έδωσε 20,5 εκατ ευρώ στον πρώτο γύρο και 46,5 εκατ στον δεύτερο.
Προφανώς και οι δυο πίστευαν ότι για τις δυο πρώτες άδειες θα δίνονταν τα περισσότερα χρήματα και περίμεναν ομαλότερες συνθήκες στη διαγωνιστική διαδικασία για τις δυο επόμενες. Ωστόσο, τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά, με αποτέλεσμα ο Λιαρέλλης να αναγκαστεί να υπερδιπλαδιάσει την προσφορά του στον τρίτο γύρο και από τα 36,6 εκατ ευρώ να εκτοξεύσει την προσφορά του στα 75,9 εκατ ευρώ.
Την ίδια στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδινε 63,8 εκατ και έχανε. Όπως είχε χάσει και τον προηγούμενο γύρο από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα. 
Έχοντας χάσει δυο συνεχείς γύρους, παρότι είχε αυξήσει πάρα πολύ το τίμημα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβηκε αποφασισμένος να πάρει την τελευταία άδεια πάσει θυσία. Αναμετρήθηκε τόσο με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη όσο και με τον εκπρόσωπο του Δημήτρη Κοντομηνά, οι οποίοι προσέφεραν αντιστοίχως 61,5 εκατ ευρώ και 61 εκατ ευρώ.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού υποχρεώθηκε να ανεβάσει το τίμημα στα 73,9 εκατ ευρώ και να φύγει με την τελευταία άδεια. Όσοι είδαν το ύφος του όταν αποχώρησε στις τρεις το πρωί, κατάλαβαν πως μόνο ευτυχής δεν ήταν.
Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες θα έχουν διάρκεια 10 ετών, δεν θα είναι για πάντα…
πηγή: aixmi.gr