Κούγιας: Η πρόταση του εισαγγελέα για προσωρινή κράτηση του Μαρινάκη δεν έχει καμμία βάση

Ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε πως η πρόταση του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου, για προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει καμία βάση, ενώ εξήγησε και πότε κάποιος οδηγείται σε προφυλάκιση.

Συγκεκριμένα είπε ο Αλέξης Κούγιας:

«Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι αποκλείω οποιοδήποτε δικαστικό συμβούλιο στην Ελλάδα να κάνει αποδεκτή την πρόταση του κύριου εισαγγελέα. Αυτός σας το υπογράφω. Ο εισαγγελέας εξετέθη. Η πρότασή του δεν έχει καμία νομική βάση», είπε αρχικά ο Κούγιας και συνέχισε:

«Κρίμα γιατί πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αξιότιμο εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής είχα εντελώς διαφορετική άποψη για τον κύριο Δασκαλόπουλο. Αλλα με αυτή του την πρόταση, ακύρωσε ο ίδιος τη δουλειά του και εξετέθη. Δεν μπορείς να θέλεις να βοηθήσεις τη δικαιοσύνη με μια τέτοια πρόταση. Δείχνει προκατάληψη.

Ζητάς την προφυλάκιση κάποιου γιατί π.χ. είναι ύποπτος φυγής. Ο κύριος Μαρινάκης έχει συμφέροντα στην Ελλάδα, άρα δεν μπορεί να είναι ύποπτος φυγής, Θα μπορούσε να ζητήσει την προφυλάκισή του εάν δυσχέραινε το έργο της ανάκρισης – όμως η ανάκριση έχει τελειώσει.

Για να προφυλακιστεί κάποιος, πρέπει να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη προσωπικότητα για την κοινωνία – είναι τέτοια ο κύριος Μαρινάκης; να θυμίσω ότι τις προάλλες είχε κληθεί στο Μαξίμου. Κι ότι επίσης τον είχε καλέσει ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο κύριος Κοντονής, στη γνωστή σύσκεψη για την επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η πρόταση προφυλάκισης του κυρίου Μαρινάκη δεν στέκει. Και λέω επιεικώς, δεν στέκει, αφού άλλη είναι η σωστή έκφραση. Εδώ τίθεται θέμα προκατάληψης, κι αν εγώ ήμουν δικηγόρος του κύριου Μαρινάκη θα του έθετα κι άλλες επιλογές. Και σας τα λέω εγώ αυτά που, να σας θυμίσω, ξεκίνησα την όλη υπόθεση».