Κοσμοσυρροή στον «Άγιο Σάββα» για το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας

Ουρές έχει σχηματίσει ο κόσμος από νωρίς το πρωί, περιμένοντας να προσκυνήσει το ιερό λείψανο που μεταφέρθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 10 στο ογκολογικό νοσοκομείο – Παρών και ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος

 

Κοσμοσυρροή στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» από πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής, καθώς εκατοντάδες πιστοί περιμένουν να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, που μεταφέρθηκε εκεί λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί. Αμέσως στο παρεκκλήσι, που βρίσκεται στο χώρο του νοσοκομείου τελέστηκε δέηση, ενώ έκλεισαν οι πόρτες, προκειμένου να αποφευχθούν απρόοπτα λόγω του τεράστιου πλήθους.

 

Τα Ιερά Λείψανα είναι προγραμματισμένο να παραμείνουν στον «Αγιο Σάββα» για περίπου δύο ώρες και κατόπιν θα επιστρέψουν στην Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω, όπου φιλοξενούνται όσο βρίσκονται στην χώρα μας.

Εξω από το νοσοκομείο παραμένουν εκατοντάδες πιστοί, άνθρωποι όλων των ηλικιών, που έχουν σπεύσει από νωρίς στο ογκολογικό νοσοκομείο, ώστε να πάρουν θέση στην τεράστια ουρά και να κατορθώσουν να δουν από κοντά το ιερό λείψανο.

Ασθενείς και επισκέπτες παρακολουθούν από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα, ενώ οι εργαζόμενοι σήκωσαν ένα πανό που αναγράφει «Δημόσια Υγεία για όλους».

Υπενθυμίζεται ότι αν και αρχικά είχε ανακοινώσει και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ότι θα παραβρεθεί στην περιφορά των λειψάνων στον «Αγιο Σάββα», μετά τα αρνητικά σχόλια, ακύρωσε την επίσκεψή του.

Μεταξύ των πιστών όμως που έσπευσαν να προσκυνήσουν ήταν και ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος.

Η παράδοση της εκκλησίας στην Ελλάδα είναι βαθιά, όπως είναι και σε άλλες χριστιανικές χώρες, δήλωσε εξερχόμενος του νοσοκομείου ο κύριος Νικολόπουλος, ενώ όταν ρωτήθηκε για την θέση του στην συζήτηση για τον διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους, απάντησε: «Ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος πιστεύω ότι αν γίνει αυτό θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την χριστιανική πίστη».