Κοντονής: “Όσοι καλούν την Κυβέρνηση να επέμβει, θα πρέπει πρώτα…”

Ο Σταύρος Κοντονής τοποθετήθηκε για όσα συνέβησαν χθες (3/5) στο ΟΑΚΑ τονίζοντας τι πρέπει να κάνουν πρώτα όσοι καλούν την Κυβέρνηση να επέμβει.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Τα όσα συνέβησαν, για μία ακόμη φορά, σε αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ήταν απαράδεκτα και αμαυρώνουν το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι», τη βαθύτερη ουσία του αθλητισμού.

Με την ψήφιση του νέου Νομοσχεδίου, που ρυθμίζει θέματα του επαγγελματικού αθλητισμού, το Κράτος θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα επιβάλλοντας διοικητικές ποινές και πρόστιμα, παράλληλα με τον πειθαρχικό έλεγχο που θα ασκούν οι διοργανώτριες αρχές.

Όποιοι επικαλούνται τη νομιμότητα και καλούν την Κυβέρνηση να επέμβει, σε θέματα μάλιστα που δεν είναι της αρμοδιότητάς της, θα πρέπει πρώτα αυτοί να είναι συνεπείς με τους Νόμους, σεβόμενοι τις αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων.

Θέλω να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την πάταξη των φαινομένων της βίας και της διαφθοράς αφορά ολόκληρη την κοινωνία και είναι υπεράνω συλλόγων και οπαδικών προτιμήσεων”.

Διαβάστε ακόμη στο Sport24.gr:

Mίχαλος: Άντρες έτοιμοι για όλα

Κωνσταντινίδης: Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια

Το video της ντροπής στο ΟΑΚΑ: “Σπανούλη, στο τάφο η γυναίκα και το παιδί σου”

VIDEO: Η κίνηση Σπανούλη και η ένταση μεταξύ παικτών