Κι ο Τσίπρας το βιολί του!

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους “αγαπημένους” μου πολιτικούς. Δεν έγινε τώρα. Τον παρακολουθώ από τότε που φορούσε γυαλιά. Όταν πήρε 10% στο Δήμο Αθηναίων και τα ΜΜΕ , μας τον παρουσίασαν τότε ως ένα φέρελπι πολιτευτή της αριστεράς, που ξεκίνησε τους αγώνες του από μαθητής, πρωτοστατώντας στις σχολικές  καταλήψεις που στιγμάτισαν τα πρώτα χρόνια της πολυτελούς και αλησμόνητης δεκαετίας των 90’s. Κι αυτό το ‘λεγαν για καλό. Εθεωρείτο προσόν δηλαδή για ένα παιδί 17 χρονών, να ηγείτο νεαρών “ουρακοτάγκων” στα κάγκελα, οι οποίοι επειδή δεν είχαν όρεξη για μάθημα, καταλάμβαναν τα σχολεία σαν φασιστοειδή και παρενοχλούσαν όλη την κοινωνία με την ανοχή των γονέων τους.

Δυστυχώς, λίγα πράγματα – επί της ουσίας- άλλαξαν από τότε. Ο Τσίπρας συνεχίζει να ηγείται των … συντρόφων του που συνεχώς πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της προφανούς αποτυχίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα που τη “θάβουν” τα τελευταία 35 χρόνια. Τώρα βέβαια δεν βρίσκονται στα κάγκελα, αλλά στα βουλευτικά έδρανα ( και φαντάζομαι σύντομα και στα κυβερνητικά) όπουtsipras1, άνευ επιχειρημάτων και λογικής, γνωρίζοντας μάλλον ότι απευθύνεται σε κοινό που δεν θέλει ή δεν μπορεί να διυλίσει κανένα άκουσμα και απλά… χωνεύει!

Πριν από λίγο, ο επισκέπτης του Αγίου Όρους, του Πάπα, και της Γιάννας Αγγελοπούλου, είπε τα εξής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ:

“Ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί προαπαιτούμενα, ούτε απαιτούμενα που επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα.Ο λαός έχει προαπαιτούμενα από εμάς. Και αυτά είναι η αντίσταση και η ανατροπή της σημερινής πολιτικής και πορείας, οι σκληρές διαπραγματεύσεις και η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους, το οποίο επαναλαμβάνουμε δεν είναι βιώσιμο».

Δηλαδή ο παλιός αγωνιστής, ο φιλολαικός , ο πατριώτης που δέχεται στο κόμμα του την ανθελληνική συνιστώσα ΡΟΖΑ, λέει με άλλα λόγια , ότι τις συμφωνίες με τις οποίες δεσμεύεται το ελληνικό κράτος ( αυτά είναι τα προαπαιτούμενα) δεν θα τις τηρήσει, και με τσαμπουκά θα σβήσει το χρέος, το οποίο δεν είναι βιώσιμο! Ο Τσίπρας δε, βασίζει αυτές τις αρλούμπες κυρίως στο ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να κάνει τίποτα καθώς  έχει χάσει τη στήριξη της πλειοψηφίας του λαού! Με αγάπη και σεβασμό πάντως υπενθυμίζω ότι το χρέος δημιουργήθηκε από δανεισμό που ζητήθηκε και ελήφθη από κυβερνήσεις που είχαν τη στήριξη της ευρύτατης πλειοψηφίας του λαού. Φαντάζομαι λοιπόν ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι η κυβέρνηση στηριζόταν όταν ήταν να δανειστεί το κράτος αλλά την ώρα που πρέπει να αποπληρώσει, η λαική στήριξη χάνεται. Εκτιμώ ότι ο μέσος δανειοδότης ( τραπεζίτης, τοκογλύφος, φορολογούμενος άλλου κράτους που μας δανείζει) θα γινόταν άξαφνα βίαιος , αν άκουγε τον δανειολήπτη να επιμένει σ’ ένα τέτοιο σαθρό επιχείρημα.

Σωστά βέβαια λέει ο άνθρωπος ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Σ’ αυτό συμφωνώ. Δυστυχώς όμως δεν προτείνει λύσεις. Δεν παράγει απόψεις. Μόνο συνθήματα. Και αυτό είναι τραγικό για ένα νέο άνθρωπο που πιθανώς να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Αλλά έως τότε, ευτυχώς έχουμε δρόμο ακόμα!

Με αγάπη

Ο είρων

omegaloseiron@gmail.com