Κεραυνός «χτύπησε» 19 τουρίστες στην Κνωσό – Μία γυναίκα υπέστη ανακοπή

Ο κεραυνός «έπεσε» σε δέντρο κάτω από το οποίο είχε συγκεντρωθεί το γκρουπ για να προστατευθεί από τη βροχή – Ο αρχαιολογικός χώρος έκλεισε.

Τα αλεξικέραυνα που υπάρχουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού δεν ήταν αρκετά για να προστατεύσουν ένα γκρουπ Ρώσων τουριστών που πανικοβλήθηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο ενός κεραυνού που χτύπησε πολύ κοντά και έπεσαν τρομοκρατημένοι στο έδαφος.


Συγκεκριμένα ο κεραυνός «έπεσε» σε δέντρο κάτω από το οποίο είχε συγκεντρωθεί το γκρουπ των τουριστών για να προστατευθούν από τη βροχή.

Σύμφωνα με τα κρητικά ΜΜΕ, 19 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση με τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να σπεύδουν στο σημείο.

Οι τουρίστες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, το οποίο δεν εφημέρευε αλλά εξαιτίας του επείγοντος του περιστατικού άνοιξε το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Ανάμεσά τους είναι μία 36χρονη τουρίστρια, η οποία αρχικά είχε διαρρεύσει ότι ήταν έγκυος με τους γιατρούς όμως να το διαψεύδουν. Η άτυχη τουρίστρια υπέστη ανακοπή με τους γιατρούς να την επαναφέρουν στην ζωή. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή και θα μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 19 τουρίστες οι 9 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους ενώ αμέσως μετά το συμβάν ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού έκλεισε.

Ο αρχιφύλακας κ. Παπαδάκης περιγράφει τη στιγμή που κεραυνοί χτύπησαν τους ανθρώπους. «Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, οι τουρίστες είχαν πάει να κρυφτούν κάτω από το πεύκο γιατί έβρεχε. Ο κεραυνός έσκισε το δέντρο και οι άνθρωποι έπεσαν κάτω στο έδαφος ουρλιάζοντας ότι δεν αισθάνονται τα πόδια τους» λέει ο κ. Παπαδάκης.
Αυτό είναι το δέντρο που έπεσε ο κεραυνός