Κεντροαριστερά: Η Φώφη Γεννηματά κοντά στη νίκη από τον πρώτο γύρο (συνεχής ενημέρωση)

22:29

http://www.tovima.gr

Με τη νίκη από τον α’ γύρο φλερτάρει η Φώφη Γεννηματά, καθώς το ποσοστό που συγκέντρωσε βρίσκεται κοντά στο 50%.

Με καταμετρημένο περίπου το 50% των εκλογικών κέντρων (444 εκλογικά κέντρα σε σύνολο 874 – και σε ψήφους 70.500), αλλά με μικρό ποσοστό ενσωμάτωσης από την Αττική, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ λαμβάνει 46,84%. Δεύτερος, με 27,05% ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθούν, ο Γιώργος Καμίνης με 12,66%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 6,3%, ο Γιάννης Μανιάτης με 3,35%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 1,9%, ο Κωνσταντίνος Γάτσιος με 1,3% και με ποσοστό περίπου στο 0,40% οι Τζιώτης και Πόντας.

Στο 10% των καταμετρημένων ψήφων μόνο στην Αττική, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  • Φώφη Γεννηματά 45,26%
  • Νίκος Ανδρουλάκης 24%
  • Γιώργος Καμίνης 10,53%
  • Σταύρος Θεοδωράκης με 11,65%
  • Γιάννης Μανιάτης με 4,20%
  • Γιάννης Ραγκούσης με 1,9%

___________

22:08

Σε 403 από τα 873 εκλογικά τμήματα η κυρία Φώφη Γεννηματά λαμβάνει το 48,32% των ψήφων και φλερτάρει με την νίκη από τον πρώτο γύρο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 26,38%
Ο Γιώργος Καμίνης στο 12,10%
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο 6,24%
Ο Γιάννης Μανιάτης στο 3,24%
Ο Γιάννης Ραγκούσης στο 1,81%
Ο Κωνσταντίνος Γάτσιος στο 1,28%
Ο Απόστολος Πόντας στο 0,43%
Ο Δημήτρης Τζιώτης στο 0,19%

Στις 21:30 είχαν προσέλθει στις κάλπες 210.264 ψηφοφόροι, προσέλευση που ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις.

Δήλωση Αλιβιζάτου

Η ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εξελίσσεται ομαλά. Έχει ανοίξει το σύνολο σχεδόν των Εκλογικών Τμημάτων και η προσέλευση είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Η μέρα είναι ανοιξιάτικη. Μια γιορτή της δημοκρατίας.

Δήλωση Γιώργου Καμίνη

«Οι εκλογές αφορούν κάθε πολίτη της χώρας.
Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα
».

Δήλωση Γεννηματά

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ψήφισε πριν από λίγο στην Καλλιθέα στην εκλογική διαδικασία για το νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να προσκαλέσω για άλλη μια φορά τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης.
Ένα μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα αντίδρασης στη συντήρηση και στη λιτότητα.
Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης.
Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή
».

Δήλωση Ραγκούση

Σήμερα ζούμε την πιο ευγενική και πολιτικά όμορφη ημέρα ενότητας στο προοδευτικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια.
Σήμερα είναι η ώρα των πολιτών που αποφασίζουν- αλλά και θα αποφασίζουν- για όλα και για όλους μας.
Αύριο είναι ημέρα δουλειάς, πολλή δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να βρεθούμε ξανά κοντά στους αβοήθητους Έλληνες, τις παραγωγικές ηλικίες και στη νέα γενιά.

Δήλωση Θεοδωράκη

Στην Αγία Βαρβάρα βρέθηκε για να ψηφίσει στις εκλογές για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπου τον υποδέχτηκαν παιδικοί του φίλοι και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.

Μετά την έξοδο από το εκλογικό τμήμα, δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Ξέρετε έχω πει ότι πρέπει να ψηφίσουν πάνω από 200.000 πολίτες. Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στα λάθη της κυβέρνησης, στον λαϊκισμό που ζούμε και να καταλάβουν ότι έχει κι άλλο δρόμο αυτή η χώρα».

«Αρκεί να βρεθούν στο τιμόνι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει, άνθρωποι που γνωρίζουν, άνθρωποι που τολμάνε και είναι της λογικής και όχι των ψεύτικων ιδεολογιών» συμπλήρωσε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέχεια θα επισκεφτεί εκλογικά τμήματα μεταξύ των οποίων στον Κορυδαλλό, το Περιστέρι, το Αιγάλεω.

Νωρίτερα, το πρωί είχε ανάρτηση στο Facebook με τίτλο, για «αυτούς που μας λείπουν» η οποία αναφέρεται στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και την Κυριακή θα προσέλθουν στις κάλπες να ψηφίσουν για τον αρχηγό του νέου προοδευτικού φορέα.

«Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς που μας λείπουν. Στην Αναστασία στο Εδιμβούργο, τον Παναγιώτη στο Βερολίνο, στον Αναστάση στην Ολλανδία, την Ιόλη στη Βοστώνη, τον Τάκη στη Νέα Υόρκη, την Μυρσίνη στην Ουάσιγκτον, την Σώτη στο Παρίσι, τον Δημήτρη στο Λονδίνο, την Σίλια στο Λουξεμβούργο… Είστε πολλοί εκεί έξω. Πάντα, βέβαια, ήταν πολλοί. Θείοι, ξαδέλφια, φίλοι. Μόνο που τα τελευταία χρόνια είναι σαν διωγμός. Το παράξενο πια, είναι να μην σκέφτεσαι να φύγεις από την Ελλάδα… Ίσως τα επόμενα χρόνια καταφέρουμε και αντιστρέψουμε αυτή τη ροή.

Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να έχουμε επαφή. Να σας ρωτάμε και να μας ρωτάτε. Στη Βουλή έδωσα μάχη για να μπορείτε να ψηφίζετε στις εκλογές. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν το ήθελαν. Και τώρα, στις εκλογές του νέου προοδευτικού κόμματος το προσπάθησα ξανά. Πάλι όχι. Το ζητήσατε και οι ίδιοι. Ατομικά ο καθένας, οι παρέες, οι πενήντα προσωπικότητες…

Οι συνυποψήφιοί μου όμως «το φοβήθηκαν». Οι πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η ζωή αλλάζει. Και συχνά είναι οι τελευταίοι που αλλάζουν. Τέλος πάντων, με τα πολλά στήσαμε κάποιες κάλπες σε αρκετές πόλεις στο εξωτερικό. Την Κυριακή οι περισσότεροι από εσάς θα μπορουν να ψηφίσουν. Θα ταλαιπωρηθείτε ισως λίγο, αλλά θα ψηφίσετε. Και θα πρέπει να το κάνετε. Το νέο κόμμα δεν πρέπει να το δημιουργήσουν οι μηχανισμοί αλλά οι πολίτες, οι πολίτες του κόσμου».

«Εγώ σας υπόσχομαι ότι όσο περνάει από το χέρι μου θα προσπαθώ πάντα να βγάζω τα εμπόδια από τον δρόμο της συμμετοχής» καταλήγει ο Στ. Θεοδωράκης στην ανάρτηση του.

Δήλωση Μανιάτη

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη. Ενώνουμε το χώρο και ανατρέπουμε την παραταξιακή στασιμότητα. Ανατρέπουμε το πολιτικό σκηνικό και κάνουμε το νέο ενωμένο προοδευτικό κίνημα πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Ξαναδίνουμε χαμόγελο κι αισιοδοξία στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η Δευτέρα θα είναι μια διαφορετική μέρα για την πατρίδα και την κοινωνία μας».

Δήλωση Ανδρουλάκη

«Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη και πιστεύω και για τη πατρίδα».

Δήλωση Σημίτη

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ψήφισε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο, συμμετέχοντας στις διαδικασίες συγκρότησης του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο κ.Σημίτης έκανε στους δημοσιογράφους την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα πραγματοποιείται το πρώτο αποφασιστικό βήμα. Για την αναγέννηση της κεντροαριστεράς και τη συμμετοχή της, από θέση δύναμης, στις πολιτικές εξελίξεις.»

Σε ερώτηση σχετική με ορισμένα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στον αδελφό του Σπύρο Σημίτη, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε:

«Πρόκειται για μια συκοφαντική εκστρατεία, η οποία θέλει να υπονομεύσει τη δημιουργία μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης. Δεν θα το πετύχει.»

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, γιατί είναι ένα βήμα συμμετοχής. Ένα βήμα συμμετοχής για τους πολίτες, ένα βήμα συμμετοχής για τους φίλους και τα μέλη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου σε ανακοίνωσή του.

Σχολιάζοντας τη σημερινή διαδικασία, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως «είναι και ένα κάλεσμα αλλαγής, διότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες, έχει τεράστιες δυνατότητες εάν ο ελληνικός λαός ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση, τη θέληση, να γίνουν αλλαγές».

«Να ξεφύγει από τις μεγάλες κουβέντες εκείνων των παρατάξεων, και της δεξιάς και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ουσιαστικά εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό τάζοντας παραδείσους, αλλά κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσαρμογή μετά από την οικονομική κρίση» πρόσθεσε.

Δήλωση Βενιζέλου

  • Στην Αθήνα ψήφισε για τη ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.«Εύχομαι η σημερινή διαδικασία να δώσει την ευκαιρία στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη να προβάλει με πολύ καθαρό τρόπο τις προγραμματικές της θέσεις, να αποκτήσει ξανά το δεσμό που είχε και πρέπει να έχει με την ελληνική κοινωνία και να παίξει το ρόλο της ως υπεύθυνη δύναμη υπέρ του εθνικού συμφέροντος» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.«Οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές για τον τόπο μας» πρόσθεσε.