Καταρρέουν ΤΣΙΠΡΑΣ- ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή…

Ανησυχία όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Νέα Δημοκρατία προκαλούν τα ποσοστά που τους δίνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με αυτές (μεσοσταθμικά) αν γινόντουσαν εκλογές αύριο η Νέα Δημοκρατία θα έπαιρνε 15-18%. Η απώλεια της αυτοδυναμίας είναι έκδηλη, παρά την τεράστια φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ‘ψιθυρίζουν’ πως ο Κυριάκος δεν τραβάει και πρέπει να κάνει κάτι για να γυρίσει το κλίμα υπέρ του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το γράψαμε και προηγούμενο άρθρο μας, κινείται κάπου μεταξύ του 6-8%, αρχίζει δηλαδή να επιστρέφει στα παλιά του ποσοστά, προ μνημονίου δηλαδή. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η στροφή στο αντίστοιχο σκληρά-αριστερό ακροατήριο, με δηλώσεις όπως αυτές του κου Κυρίτση για τους αντιεξουσιαστές.

Το ΠΑΣΟΚ στα ρηχά με ποσοστό περίπου 6,5% μεσοσταθμικά. Από τη ρευστή κατάσταση παίρνουν κεφάλι τα κόμματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μπαίνουν στη Βουλή με ποσοστά 5% και 4,5% αντίστοιχα.

Εντύπωση προκαλεί επίσης η διάθεση των Δεξιών ψηφοφόρων, να εκφραστούν από κάποιο κόμμα, μιας και τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά δεν τους εκφράζουν. Υψηλό ποσοστό, θεωρεί πως ένα νέο κόμμα στο χώρο της Δεξιάς θα μπορούσε να εκφράσει τις απόψεις τους για την Ελλάδα που οραματίζονται. Σε αυτό το ιδεολογικο-πολιτικό πλαίσιο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κινείται εξαιρετικά και δείχνει να έχει αποδοχή από τον κόσμο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ένα νέο κόμμα, άφθαρτο και με πρόγραμμα συγκεκριμένο πρέπει να έχει λόγο και ρόλο στη νέα Βουλή.

Φυσικά πρέπει να κρατήσουμε τις δέουσες επιφυλάξεις καθώς πάντα ο κόσμος στην κάλπη ψηφίζει διαφορετικά από ότι σε μία δημοσκόπηση. Οψόμεθα…