Καταιγιστικές Εξελίξεις: Βαθύ λαρύγγι καρφώνει τραπεζίτες και αποκαλύπτει σκάνδαλα

Αν νομίζατε ότι τελείωσε η υπόθεση απατάστε τώρα ξεκινάν οι αποκαλύψεις…Φόρεσαν την κουκούλα τρία ακόμη τραπεζικά στελέχη, που συνεργάζονται ως προστατευόμενοι μάρτυρες με τους οικονομικούς εισαγγελείς και καταθέτουν στοιχεία για μεγάλες υποθέσεις.

Διαβάσαμε στον τύπο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι ανώνυμες επιστολές που απευθύνονται στη Δικαιοσύνη, την τράπεζα Ελλάδος καθώς και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στις οποίες περιλαμβάνονται αποκαλυπτικά στοιχεία για τραπεζίτες που εμπλέκονται σε υπαρκτά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα.

Επίσης μαθαίνουμε ότι κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος, έχει παραδώσει ανώνυμα στη Δικαιοσύνη και στην ΕΚΤ χιλιάδες σελίδες με καυτό υλικό που περιλαμβάνει επισφαλή δάνεια, χαριστικές ρυθμίσεις, συμβάσεις σκοπιμότητας με ξένα επενδυτικά funds, καθώς επίσης και μια σειρά από στοιχεία που αφορούν εταιρείες που στήθηκαν από αχυράνθρωπους τραπεζικών στελεχών για να ξεπλύνουν το βρόμικο χρήμα από τις προμήθειες.

Επειδή, οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές, γιατί αφορούν μεγάλες συμβάσεις και επισφαλείς δανειοδοτήσεις και περιλαμβάνουν επίσης το όργιο που συντελέστηκε με τη φυγάδευση κεφαλαίων στο εξωτερικό εν μέσω capital controls από συγκεκριμένα κυκλώματα τραπεζιτών.

Με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος καλεί άμεσα να απομακρύνει από τις διοικήσεις και τα κρίσιμα πόστα όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στις υπό δικαστική διερεύνηση υποθέσεις και να απαντήσει στη Βουλή:

  1. Ζητήσατε ως εκπρόσωποι του Δημοσίου, που μετέχει με δυσθεώρητης αξίας μετοχές στις κεφαλαιοποιηθείσες από τον κρατικό κουρβανά τράπεζες, να πληροφορηθείτε αρμοδίως ποια είναι αυτά τα ύποπτα, κακουργηματικών πράξεων, κορυφαία στελέχη των συστημικών τραπεζών και εν εσυνεχεία αξιώσατε να υποβάλλουν τις παραιτήσεις όσων «ο βίος και η πολιτεία», διερευνάται από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς και της διακίνησης «μαύρου χρήματος»;
  2. Θα ρωτήσετε ποιοι έχουν εξασφαλίσει ασυλία, ως προστατευόμενοι μάρτυρες, και θα τους ζητήσετε, προκειμένου να προστατεύσετε το δημόσιο συμφέρον, να σας κοινοποιήσουν τις καταγγελίες για συμφωνίες τραπεζιτών με επιχειρηματίες και ολιγάρχες που έχουν καταληστέψει τις τράπεζες με τις ύποπτες offshore και τις παράνομες συναλλαγές;;