«Κατέβασε τον διακόπτη» η Γλυκά Σαραντής – Αδύνατη η προμήθεια πρώτων υλών λόγω έλλειψης ρευστότητας

«Κατέβασε τον διακόπτη» μηχανές η Γλυκά Σαραντής
Αδύνατη η προμήθεια πρώτων υλών λόγω έλλειψης ρευστότητας

Η έλλειψη ρευστότητας από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στις τράπεζες έχει οδηγήσει σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας, μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες της Χίου, την βιομηχανία γλυκών «Σαραντής».
Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, συνολικά 48 άτομα, κάνουν από σήμερα υποχρεωτικά χρήση της κανονικής άδειάς τους μέχρι να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των τραπεζών και να τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία τη βιομηχανική μονάδα, όπως αναφέρεται σε ηλεκτρονική τοπική δημοσιογραφική σελίδα.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στην ηλεκτρονική σελίδα astraparis.gr, ο διευθυντής του εργοστασίου, Μανώλης Παπαμονιώδης, «το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας της έλλειψης ρευστού για την αγορά πρώτων υλών και συγκεκριμένα της ζάχαρης.

 

Η αγορά της ζάχαρης έχει ένα ιδιότυπο καθεστώς και γίνεται πάντοτε τοις μετρητοίς. Βρεθήκαμε στην δύσκολη θέση να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε κανονικά, να εξασφαλίσουμε ρευστό, να εισπράξουμε επιταγές κ.λπ. κι έτσι σταματήσαμε την παραγωγική διαδικασία, ελλείψει πρώτης ύλης», τονίζει ο κ. Παπαμονιώδης.
Αποδίδει δε αποκλειστικά σε αυτό το γεγονός την προσωρινή αναστολή της πλήρους παραγωγικής διαδικασίας και διαψεύδει οποιαδήποτε πληροφορία ή φήμη ότι υπάρχουν γενικότερα και σοβαρότερα προβλήματα στην λειτουργία της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι στην παρούσα περίοδο οι ημερήσιες ανάγκες σε ζάχαρη ανέρχονται σε πέντε έως έξι τόνους.