Καλύτερο golf resort στην Ευρώπη ανακηρύχτηκε η Costa Navarino

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα τα τελευταία χρόνια και η μακράν μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων δεκαετιών για όλη την Πελοπόννησο, η δημιουργία του παγκόσμιας κλάσης Costa Navarino, που αναβάθμισε ολοσχερώς όλη τη Μεσσηνία και όχι μόνο, συνεχίζει να κερδίζει διακρίσεις και λάμψη.

Η Costa Navarino έλαβε την εξαιρετικά σημαντική διάκριση European Golf Resort of the Year 2017 στα βραβεία που απονεμήθηκαν από τη Διεθνή Ένωση Golf Tour Operators (IAGTO), σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 στην Πάλμα της Ισπανίας.

Για την ανάδειξη του νικητή του βραβείου European Golf Resort of the Year ψήφισαν πάνω από 640 ειδικευμένοι στον γκολφικό τουρισμό Tour Operators, μέλη της IAGTO από 61 χώρες, οι οποίοι διαχειρίζονται πάνω από το 85% των πακέτων διακοπών γκολφ παγκοσμίως με ετήσιες πωλήσεις άνω των 2 δισ. ευρώ. Η Ένωση ιδρύθηκε το 1997 και αριθμεί 2.516 διαπιστευμένα μέλη από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού – ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, αεροπορικές εταιρίες κ.α. –  σε 96 χώρες.

Ο θεσμός των βραβείων IAGTO ξεκίνησε το 2000 και αποτελεί το… Champions Leugue της παγκόσμιας βιομηχανίας τουρισμού γκολφ. Τα εν λόγω βραβεία, αναγνωρίζουν τις καλύτερες επιδόσεις των θερέτρων γκολφ βάσει των περισσότερων ψήφων για τις τρεις περιοχές: Βόρειας Αμερικής, Ευρώπης και υπόλοιπου κόσμου.

Ποια είναι τα δύο γήπεδα που βραβεύτηκαν

Τα δύο signature γήπεδα γκολφ 18 οπών της Costa Navarino βρίσκονται σε ένα εκπληκτικό τοπίο, ανάμεσα σε ελαιώνες, με θέα το γαλάζιο του Ιονίου. Το The Dunes Course, σχεδιασμένο από τον Bernhard Langer, πρώην πρωταθλητή του US Masters και αρχηγό της ομάδας Ryder Cup, σε συνεργασία με την European Golf Design, βρίσκεται σε ένα ποικιλόμορφο φυσικό περιβάλλον, με εκπληκτική  θέα στον ποταμό Σέλλα και το Ιόνιο πέλαγος, ανάμεσα  σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών.

Στο The Bay Course, σχεδιασμένο από τον Robert Trent Jones Jr., οι λάτρεις του γκολφ όλων των επιπέδων δοκιμάζουν τις ικανότητές τους, ακολουθώντας μια διαδρομή ανάμεσα στους λόφους και τους ελαιώνες με θέα στη θάλασσα και στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. – Costa Navarino ανακοίνωσε: «Είμαστε χαρούμενοι και μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης tour operators μας απένειμαν την πιο σημαντική διάκριση για γήπεδα γκολφ στην Ευρώπη.

Η τοποθεσία, ο σχεδιασμός των γηπέδων γκολφ και οι κλιματολογικές  συνθήκες καθιστούν την Costa Navarino ένα κορυφαίο προορισμό για τους λάτρεις του γκολφ. Παράλληλα, η Costa Navarino αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές προσφέροντας, πέρα από το εξαιρετικό γκολφ, μια πληθώρα από αυθεντικές εμπειρίες που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής».

Και τα δύο γήπεδα έχουν λάβει σημαντικές διακρίσεις ως “Best Newcomers” το 2014 και “Best Service” το 2015 στο πλαίσιο του θεσμού “World of Leading Golf”.

Με εύκολη πρόσβαση και ήπιο κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου (μέσος όρος θερμοκρασίας 25°C), η Costa Navarino αποτελεί ευκαιρία απόδρασης για διακοπές όλες τις εποχές, ενώ εκτός από τα δύο signature γήπεδα γκολφ, προσφέρει μια ευρεία ποικιλία δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων πέντε αστέρων, The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino.

Διαθέτει επιπλέον, το βραβευμένο Anazoe Spa, spa amp; κέντρο θαλασσοθεραπείας έκτασης 4.000 τμ, δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για τα παιδιά, όπως επίσης και μια ποικιλία χώρων γαστρονομίας, άθλησης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ποια είναι η Costa Navarino

H Costa Navarino βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας του ομίλου είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία.

Στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin ResortCosta Navarino, το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα The Dunes Course, το Anazoe Spa, το συνεδριακό κέντρο House of Events, ειδικά σχεδιασμένοι χώροι για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Στο Navarino Bay, τη δεύτερη περιοχή, βρίσκεται το signature γήπεδο γκολφ The Bay Course.