Καθοδική κίνηση κάτω των 900 θα βάλει “φωτιά στο φυτίλι” των 800 μονάδων

Προσπάθειες να διακρατήσει τις “καθοδικές του ορέξεις” πραγματοποιεί ο Γενικός Δείκτης στις τελευταίες συνεδριάσεις κινούμενος στο διαγραμματικό επίπεδο στήριξης των 930 με 940 μονάδων, εκτιμά ο Απόστολος Μάνθος.

Ζητούμενο για τους “buyers” είναι η γρήγορη ανοδική κίνηση πάνω από τις 980 μονάδες όπου θα τους επιτρέψει να “ανοίξουν το παράθυρο” προς το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων…

Ειδάλλως γνωρίζουν ότι η οποιαδήποτε κωλυσιεργία σε αυτά τα επίπεδα τιμών μπορεί να αποβεί μοιραία, καθώς εάν διαπεραστεί με αυξημένο τζίρο συναλλαγών η διαγραμματική “καταπακτή” των 930 μονάδων μπορεί να οδηγήσει προς το όριο των 890 με 880 μονάδων.

Αρνητικές είναι μέχρι τώρα και οι ενδείξεις, που έρχονται και από το εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών, καθώς το περασμένο εντυπωσιακό ανοδικό “candlestick” των 120 μονάδων συνοδεύεται με ένα καθοδικό “ανασφάλειας” χαλώντας έτσι το “σεναριακό πάζλ” του σχηματισμού ενός ισχυρού ανοδικού στροφέα.

Πάντως σε αυτή τη φάση της Αγοράς οποιαδήποτε καθοδική κίνηση χαμηλότερα των 900 μονάδων, θα έβαζε “φωτιά στο φυτίλι” των 800 μονάδων.

Επίσης από το ημερήσιο chart τιμών του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης διαφαίνεται μια τάση έντονης ανοδικής αδυναμίας να ξανακινηθεί προς τη ζώνη αντίστασης των 320 με 326 μονάδων..

“Κοιτώντας” πιο πολύ στο “κατηφορικό μονοπάτι”, που οδηγεί στην περιοχή βραχυχρόνιας στήριξης των 300 με 294 μονάδων.

Εκεί, σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, η καθοδική λύση των 294 μονάδων θα οδηγήσει πιθανότατα σε νέα ετήσια χαμηλά προβληματίζοντας έντονα για τη συνέχεια της Αγοράς.