«Καίνε» τον τουρισμό με τους χειρισμούς τους! Οι επικές γκάφες του ΣΕΤΕ δεν έχουν τελειωμό

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ

Οι επικές γκάφες του ΣΕΤΕ δεν έχουν τελειωμό.

.
Σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα και τον Τουρισμό ο ΣΕΤΕ ανοίγει μέτωπα με τον Πρωθυπουργό.

.

Γιατί μόνο «μέτωπο» μπορεί να χαρακτηριστεί η απουσία του Πρωθυπουργού από το βήμα του κεντρικού ομιλητή στο 15ο Συνέδριο του Συνδέσμου και η «αντικατάστασή» του με την παρουσία του καθ’ όλα αξιόλογου Διοικητή της ΤτΕ, την στιγμή μάλιστα που η κόντρα μεταξύ τους καλά κρατεί.

….

alexios00-212x300

Γράφει ο Αλέξιος Κοιμήσης-ignomisou.gr

Ο Γιάννης Στουρνάρας, ως προς τι ομιλεί σχετικά με τον Τουρισμό, όταν ο κλάδος καίγεται και έχει ανάγκη από μέτρα;
Ως υπεύθυνος για τις αποφάσεις, για την φορολόγηση των επιχειρήσεων του κλάδου, για την προβολή και την διαφήμιση, για την ενίσχυση των τμημάτων visa στις πρεσβείες, για την λύση του μεταναστευτικού;
Τί καινοτόμο έχει να πει για τον κλάδο ο Διοικητής της ΤτΕ;
Η ομιλία του Διοικητή για εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση, ο Τουρισμός θα «μας ξελασπώσει», μία από τα ίδια. Και με ανακρίβειες, που δεν επιτρέπονται για το κύρος και την κατάρτιση του. Ποιός σε έρριξε σ’ αυτή την παγίδα Γιάννη Στουρνάρα;
Τι είπε μεταξύ άλλων στον ΣΕΤΕ ο Διοικητής της ΤτΕ;
Ότι οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ρίξουν κι άλλο τις τιμές τους. Δηλαδή οι Ελληνικές αεροπορικές Aegean και Olympic Air του Ομίλου Βασιλάκη και μέλος του ΣΕΤΕ (ο Θόδωρος Βασιλάκης μαζί με Σπύρο Κοκοτό, Νίκο Αγγελόπουλο έστησαν έναν κραταιό επί των ημερών τους ΣΕΤΕ) να «ξεπουλήσουν», να υποβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να γίνουν low cost.
Οτι η αύξηση των επενδύσεων σε ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας (;) πρέπει όχι μόνο να συνεχισθεί αλλά και να ενταθεί. Επενδύσεις Γιάννη στον κλάδο δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια. Εκτός κι αν εννοείς επενδύσεις τα ξένα funds που όπου να ΄ναι θα υφαρπάξουν τις καταχρεωμένες μονάδες.
Ότι η χώρα πρέπει να γίνει ένα απέραντο home port για την κρουαζιέρα. Ναυαγήσαμε και ήδη πνιγόμαστε Γιάννη. Οι μεγάλες εταιρείες μας έβγαλαν από το πρόγραμμα τους για το 2017 και τα πιο αισιόδοξα σενάρια κάνουν λόγο για πτώση 30% . Και μας έβγαλαν γιατί μας πουλούσαν πακέτο με την Τουρκία. Πακέτο και όχι μόνους μας.
Ότι πρέπει να γίνουν εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, μεταξύ των οποίων και συνεδριακά κέντρα. Μα δεν τα είχαμε έτοιμα τα Ολυμπιακά Ακίνητα και τα αφήσαμε να ρημάξουν Γιάννη;
Ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία. Να αξιοποιηθεί ή να ξεπουληθεί όπως ο Αστέρας στην Βουλιαγμένη Γιάννη;
Ότι το «54,3% έφτασε στο τέλος του πρώτου εξαμήνου το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό καταλύματα και δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης».
Αλήθεια τι γίνεται Ανδρέα Ανδρεάδη με τα «κόκκινα δάνεια» που πνίγουν τους επιχειρηματίες του κλάδου; Θα συνεχίσετε τις έρευνες του φαινομένου όπως χαρακτηριστικά υπέδειξε στην ομιλία του ο Διοικητής της ΤτΕ;
Για όλα αυτά είναι ευχαριστημένα τα μέλη του ΣΕΤΕ;
Μπροστά μας έχουμε μία δύσκολη χρονιά το 2017 και ο ΣΕΤΕ είναι σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Πρωθυπουργό όταν θα έπρεπε ο κλάδος να κάνει τα αδύνατα δυνατά να τον έχει με το μέρος του. Αντί να πιέσει τον Πρωθυπουργό να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα τόσων επιχειρηματιών ωθεί τα πράγματα στα άκρα.
Ποιόν εξυπηρετεί αυτή η διαμάχη και τα επικίνδυνα παιχνίδια την κρίσιμη αυτή ώρα;
Εχετε αντιληφθεί τι συμβαίνει; Αν αύριο η Τουρκία ανακάμψει, θα ψάχνουμε τουρίστες με τα κυάλια. Ή μήπως να είμαστε περήφανοι σαν χώρα για το σαφάρι τουριστών last minute;
Οι επιχειρηματίες του κλάδου κουράστηκαν πια Ανδρέα Ανδρεάδη με τα παιχνίδια σας και τα πυροτεχνήματα σας, όπως αυτό από την Θεσσαλονίκη που είπες για 35 εκατ. τουρίστες έως το 2021. Τολμηρό πάντως τέτοιες εποχές με το σύμπαν ρευστό να υιοθετείς εκτιμήσεις ακόμα και από έρευνες. Ασε δε που ακούγεται γενικά, ότι οι έρευνες λένε πάντα ότι θέλει ο πελάτης.

.
Ο χώρος του Τουρισμού Ανδρέα Ανδρεάδη, δεν έχει ανάγκη από κόντρες, κομματικά καπελώματα και από τις φαντασιώσεις του μεγαλείου σου. Αντίθετα έχει ανάγκη από νυμφαλιότητα, ψυχραιμία και συμμαχίες όλου του πολιτικού φάσματος. Και τις αποφάσεις για τον Τουρισμό δεν τις δρομολογεί ο Διοικητής της ΤτΕ. Τις δρομολογεί ο εκάστοτε Πρωθυπουργός είτε αυτός μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει.

.
Και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ οφείλει να λειτουργεί ψύχραιμα, συλλογικά και όχι ατομικά. Γιατί με το ατομικό κριτήριο λειτουργούν οι άσχετοι και οι ανίκανοι.

.

Επειδή άσχετος δεν είσαι Ανδρέα, αν είσαι ανίκανος παραιτήσου μαζί με την παρεούλα σου που έχετε φτάσει τον κλάδο στο χείλος του γκρεμού.