Ιn & Out, spots… από και για το καντράν του Χ.Α. (30/11)

Saved by 600…

(by Ηλίας Ζαχαράκης)

To επίπεδο των 600 μονάδων παράλληλα με το αντίστοιχο των 1615 μας έδωσε την πολυπόθητη αντίδραση, με τον τραπεζικό να είναι οδηγός.

Το 1663 επίπεδο είναι η κύρια αντίσταση στην παρούσα περίοδο, που αν κατοχυρωθεί μπορεί να δώσει άμεση συνέχιση της κίνησης προς το 1685, αν μη τι άλλο.

Αντίστοιχα, το 1640 είναι κοντινή και το 1615 κύρια στήριξη. Μία πλειάδα από τίτλους κράτησαν στηρίξεις ή επιβεβαίωσαν διασπάσεις .

Από τον τραπεζικό η ΑΛΦΑ που συνεχίζει να είναι ο οδηγός στον κλάδο κατάφερε και πλησίασε πρώτη το πρόσφατο υψηλό της κλείνοντας στο 179.

Το 1204 της ΜΟΗ σε περίπτωση διάσπασης μπορεί να την φέρει στο 1238.

Τα ΕΛΠΕ στην ζώνη του 416 έδωσαν αντίδραση ψάχνοντας και πάλι το 445.

Ο ΜΥΤΙΛ επιμένει με υψηλό όγκο κοντά στο 6 επίπεδο με τα βιβλία των ξένων να κλείνουν σήμερα..

Intraday position short stop 1717

Support: 1640, 1615, 1613, 1605, 1600

Resist.: 1649, 1659,1664,1678

______________

ΣΩΛΚ / ΕΛΚΑ: Το discount βρίσκεται στην πλευρά των Ελληνικών Καλωδίων… Χθες απορροφήθηκαν 29 χιλ. τμχ των ΣΩΛΚ αξίας 17.783 ευρώ και 36.235 τμχ των ΕΛΚΑ αξίας 42.177 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Killers οι άνθρωποι και τι να λέμε τώρα… Με ονομαστική αξία… 1,4100 και λογιστική 2,0700 ευρώ βλέπουν την τιμή της μετοχής τους στα…0,2970 και παρακολουθούν την απαξίωσή της επί σειρά ετών χωρίς να δίνουν σεντ…

ΕΥΣΤΟΧΙΑ: 

Είπαμε χθες στο 720 το rebound, πήγε.. 721 και αντέδρασε ανοδικά. Για να δούμε, θα προσεγγίσει πάλι το 765?

________________

ΑΓΟΡΑ – ΣΧΟΛΙΟ: Τελειώνει ο Νοέμβριος ο οποίος επεφύλαξε ένα δυνατό finish για το Χρηματιστήριο.

  • Οι τράπεζες έφεραν εκτός από τζίρο και αποδόσεις βοηθώντας τον Γενικό Δείκτη να ισοφαρίσει το ξεκίνημα της χρονιάς.
  • Μιας χρονιάς τρελοκομείο αν συνεκτιμήσει κανείς τα χαμηλά 25ετίας το Φεβρουάριο, το κλείσιμο της 1ης αξιολόγησης τον Ιούλιο, το Brexit, την εκλογή Trump και το σπριντ του Νοεμβρίου για να κλείσει η δόση.
  • Σε μια τέτοια χρονιά ούτε το Δεκέμβριο δεν θα βρουν γαλήνη η επενδυτές. Την ερχόμενη Κυριακή οι Ιταλοί προσέρχονται σε Εθνικό δημοψήφισμα για να εγκρίνουν την συνταγματική αναθεώρηση.
  • Το νομοσχέδιο αυτό δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών της Βουλής και της Γερουσίας.
  • Στην περίπτωση αυτήν, προβλέπεται διεξαγωγή συνταγματικού δημοψηφίσματος αν υποβληθεί σχετική αίτηση από το ένα πέμπτο των μελών οποιουδήποτε από τα δύο νομοθετικά σώματα ή 500.000 εκλογέων (ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖ.)

_______________

Αγορά ΙΙ: Όλα αυτά είναι χρήσιμο να είναι γνωστά τώρα για να παίρνει ο καθένας τα μέτρα του. Οι διακυμάνσεις δεν θα είναι χαλαρές, το ευρώ θα ζήσει μεγάλες στιγμές μεταφέροντας την μεταβλητότητα του και σε ομόλογα και μετοχές.

  • Εννοείται πως κάθε αποτέλεσμα θα έχει διαφορετική ανάγνωση ως προς την κατεύθυνση που θα δώσει στις Αγορές αλλά και στο μήνυμα που θα στείλει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε παραμονές εκλογών.
  • Αυτό που μας δίδαξε η φετινή χρονιά είναι πως οι αγορές δεν πεθαίνουν ποτέ. Οι κωδικοί πεθαίνουν, η ρευστότητα εξαντλείται αλλά οι Αγορές δεν πεθαίνουν ποτέ.
  • Και για να συμμετάσχει κανείς στον επόμενο κύκλο ανόδου είναι σημαντικό να κρατήσει κάβες ώστε να μπορεί να έχει δύναμη να μπει στο επόμενο κύμα.
  • Και επειδή οι διακυμάνσεις δεν είναι πια ήπιες αφού όσα συστήματα trading είναι πάνω σε υπολογιστές έχουν αλγόριθμους που λειτουργούν «τασικά» μεγεθύνοντας τις ημερήσιες κινήσεις, τα διαγράμματα ξεχειλώνουν πολύ πιο γρήγορα από όσο θα επέτρεπαν τα κλασικά σήματα της τεχνικής ανάλυσης.
  • Επομένως προσοχή και εγκράτεια.

_______________

Πλαστικά Θράκης: Αν τελείωνε η χρήση στο εννεάμηνο τα Πλαστικά Θράκης θα είχαν ήδη καταγράψει ιστορικό ρεκόρ καθαρών κερδών. Τα 13,5 εκατ. ευρώ (+37%) καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε ο όμιλος είναι η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών ενισχυμένα τόσο από την σημαντική αύξηση των πωλήσεων στον κλάδο συσκευασίας (+15,1%) όσο και από την ευνοϊκή συγκυρία ισοτιμιών με την Αγγλική Λίρα.

Σαράντης: ‘Εδειξε το δρόμο το πώς ένα «μεσαίο» χαρτί μπορεί με βασικό μοχλό τα αποτελέσματα του να ανέβει σκαλοπάτι και να βρεθεί στην σύνθεση του FTSE-25. Υπάρχουν και άλλες εταιρίες που θα μπορούσαν να βρεθούν σε όχι πολύ μεγάλο βάθος χρόνου στην κατηγορία των πιο εμπορεύσιμων και πιο κερδοφόρων εισηγμένων επιχειρήσεων. Η κερδοφορία δημιουργεί ενδιαφέρον, το ενδιαφέρον συναλλαγές και υψηλότερη κεφαλαιοποίηση και ο συνδυασμός των δύο θέτει υποψηφιότητα για είσοδο σε δείκτες.