Ιn & Out, spots από και για τον κόσμο του Χ.Α.

FTSe25: Πρώτη σοβαρή διόρθωση μετά από αρκετές συνεδριάσεις που συνήθως σε τέτοιες δυνατές κινήσεις δίνουν και πάλι αντίδραση στο 23%.

 • Το 1669 επίπεδο είναι η κοντινότερη στήριξη που μόνο κατοχύρωση μπορεί να δώσει άμεσα συνέχιση με επόμενο ισχυρό επίπεδο το 1640.
 • Το 1695 κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να δοκιμάσει και πάλι τα υψηλά.

Σημαντική πίεση στον Ελλάκτωρα και προσέγγιση και πάλι το γνωστό επίπεδο του 108-110 που θέλει την contrarian προσοχή μας.

ΟΠΑΠ ΟΤΕ ΜΟΗ και ΕΛΠΕ έκλεισαν με μικρή διόρθωση κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον.

Ο τραπεζικός όπως ήταν λογικό έκανε και την μεγαλύτερη διόρθωση πιάνοντας ήδη την ελάχιστη διόρθωση ενώ διάσπαση του 800 θα μπορούσε να μας δώσει το 765

Ο τζίρος στην διόρθωση αισθητά μειωμένος.

Η ΔΕΗ έχει ενδιαφέρον στο επίπεδο του 310.

Intraday position long stop 1525
Support: 1670, 1658, 1645, 1638
Resist.: 1695, 1712, 1728
FAST FINANCE SEC

___________________

Ο δείκτης beta

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξει κανείς ένα χαρτοφυλάκιο με μετοχές που θα διαφοροποιηθούν από την απόδοση της αγοράς όπως αυτή εκφράζεται από τους βασικούς δείκτες του χρηματιστηρίου.

Οι αρχικές επιλογές βασίζονται σε κερδοφορία, προοπτικές και αξία της επιχείρησης, δεδομένα δηλαδή που εμείς οι αναλυτές προσπαθούμε με τις εκτιμήσεις μας να αποδώσουμε σε ένα μοντέλο αποτίμησης.

Μετά είναι η σύνθεση του χαρτοφυλακίου σε αξίες: Μετοχές, ομόλογα μετρητά ή ακόμα και δυνητικά ανοίγματα σε μόχλευση για μεγαλύτερες συγκινήσεις.

Και τέλος υπάρχει και ο δείκτης beta που δείχνει το βαθμό προσαρμογής της μετοχής σε ένα δείκτη. Σχεδόν πάντα αφορά το βασικό δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου.

Οι  επιθετικοί επαγγελματίες διαχειριστές χαρτοφυλακίου κινούνται γύρω από τα χαρτιά με την πιο ζωηρή συμπεριφορά, αυτά δηλαδή που τρέχουν το δείκτη με τις διακυμάνσεις τους λόγω υψηλού ειδικού βάρους κεφαλαιοποίησης και έχουν υψηλό βαθμό ευαισθησίας στην μεταβλητότητα της αγοράς.

Το επιθετικό χαρτοφυλάκιο έχει  υψηλότερο ρίσκο επειδή ακριβώς ο βαθμός ευαισθησίας του είναι υψηλότερος από αυτόν που προσδιορίζει ο δείκτης αναφοράς της ελληνικής αγοράς. Για τους επαγγελματίες διαχειριστές αυτό δεν είναι αδιάφορο καθώς η απόδοση τους σε μια συγκεκριμένη περίοδο συγκρίνεται και αξιολογείται με τους δείκτες. Αν είναι καλύτερη τότε οι πελάτες τους έχουν λόγο να συνεχίσουν να διατηρούν τα μερίδια τους και οι διαχειριστές να ελπίζουν σε μπόνους υπερ-απόδοσης.

Ο συντελεστής Beta είναι δυναμικός δείκτης. Αυτό συμβαίνει διότι οι μετοχές δεν συμπεριφέρονται πάντα με τον ίδιο τρόπο αλλά τείνουν να διαφοροποιούνται ανάλογα με την κερδοφορία τους, την συγκυρία και τον κλάδο που ανήκουν. Μακροχρόνια οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τείνουν να έχουν απόδοση κοντά σε αυτή του Γενικού Δείκτη, να έχουν δηλαδή τιμή κοντά στην μονάδα. Βραχυχρόνια ωστόσο οι διαφοροποιήσεις είναι πολύ πιο διακριτές μεταξύ των εταιριών που απαρτίζουν τους δείκτες.

___________________

ΕΥΔΑΠ (ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ): Ο τίτλος δίνει αγοραστικό σήμα με κατοχύρωση του 548 επίπεδο που είναι και κύρια αντίσταση.

 • Κύρια στήριξη έχει στην ζώνη του 510, Θυμίζουμε ότι βγαίνει από τον ftse και αντικαθίσταται από τον Σαράντη.
 • Μία διάσπαση του 548 θα μπορούσε να δώσει κίνηση στην ζώνη του 6 που είναι και μεσοπρόθεσμη αντίσταση

……..

ΦΟΥΡΛΗΣ – Ημερήσιο

Το Stop στο 390 με το 404 στήριξη.

 • Επόμενος στόχος το 450

……………………..

ΟΤΕ: Στο +2,7% στις πωλήσεις του τριμήνου αποτελεί την καλύτερη ποσοστιαία επίδοση της τελευταίας δεκαετίας με αρωγούς την σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα (+5,4%) και την Ρουμανία (+11%). Σε επίπεδο λειτουργικών κερδών η αύξηση στην σταθερή τηλεφωνία σε Ελλάδα και Ρουμανία εξομάλυνε τις πιέσεις στην κινητή τηλεφωνία και στις τρεις χώρες οι οποίες είδαν τον ανταγωνισμό να επιδρά στις τιμές.

ΟΤΕ(ι): Στο γ’ τρίμηνο προσέλκυσε 30.000 νέους συνδρομητές ευρυζωνικών υπηρεσιών λιανικής, ή το 62% περίπου των συνολικών καθαρών νέων συνδέσεων της αγοράς, φθάνοντας συνολικά τους 1.605.000 πελάτες.

 • Οι ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων VDSL της εταιρείας συνέχισαν να αναπτύσσονται, προσελκύοντας 14.000 συνδρομητές στο τρίμηνο.
 • Στο τέλος του τριμήνου, περίπου 201.000 συνδρομητές ή το 12,5% της συνδρομητικής βάσης ευρυζωνικών υπηρεσιών λιανικής, είχαν επιλέξει τις υπηρεσίες VDSL της εταιρείας.
 • Τέλος ο συνολικός αριθμός συνδρομητών ΟΤΕ TV ανήλθε σε 478.000, καταγράφοντας αύξηση 16% σε ετήσια βάση.
 • Η ζήτηση για υπηρεσίες data από συσκευές κινητής συνέχισαν να αναπτύσσονται με αποτέλεσμα η κίνηση δεδομένων στο δίκτυο της Cosmote να αυξηθεί κατά 81% σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2015
 • Καθώς περίπου το 56% της πελατειακής βάσης της Cosmote είναι χρήστες smartphones.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος τους ανήκει. Παγκοσμίως οι κινήσεις ήταν εντυπωσιακές καθώς καταγράφηκαν κέρδη έως και 50%.

 • Οι ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν δειλά να ακολουθούν με εμφανώς υψηλότερο χάντικαπ στις αποτιμήσεις τους. Αν οι Γερμανικές τράπεζες ήταν κατά μέσο όρο στις αρχές Σεπτεμβρίου στο 35% της λογιστικής αξίας τους και τώρα στο 50% η απόκλιση τους από τις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών διπλασιάστηκε.
 • Επιπλέον αυτό που εντυπώνεται από τα πρώτα νούμερα του τριμήνου είναι ότι πλέον οι τράπεζες δύσκολα χάνουν χρήματα.
 • Οι ισολογισμοί του γ’ τριμήνου είναι μια εικόνα κανονικότητας χωρίς την συνεισφορά σημαντικών εκτάκτων παραγόντων διατηρώντας παράλληλα ψηλά τις πιστωτικές προβλέψεις.
 • Έχοντας καλύψει τα ¾ της χρήσης γίνεται πλέον κατανοητό ότι η φετινή χρονιά θα είναι θετική έστω και οριακά. Και αυτό αποτελεί ένα λόγο ανοδικής διόρθωσης.
 • Ο συνδυασμός της ανοδικής κίνησης των τραπεζών στο εξωτερικό με τα μετριοπαθή νούμερα του τριμήνου αποτελεί έναν ειδικό λόγο υπεραπόδοσης του κλάδου.
 • Και επειδή η χρονιά για τα περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια ολοκληρώνεται ημερολογιακά τον Νοέμβριο μια ανοδική κίνηση που θα μετρίαζε τις ετήσιες απώλειες ήταν πάντα ευπρόσδεκτη.

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ

Image result for ρεθυμνο

Related image

Related image

Image result for ρεθυμνο

Image result for ρεθυμνο

Η Βενετική κρήνη Ριμόντι στο Ρέθυμνο

Image result for ρεθυμνο

Image result for ρεθυμνο

 

* ,