Ιταλία: Τρεις ισχυροί σεισμοί έσπειραν τρόμο – Διαψεύδονται πληροφορίες για νεκρούς

Τρεις ισχυροί σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών σημειώθηκαν στην κεντρική Ιταλία, με την ισχυρότερη να έχει επίκεντρο την επαρχία Ματσεράτα .

Η τελευταία ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:18 ώρα Ελλάδος στην κεντρική Ιταλία, ακολουθώντας τον σεισμό των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα στο ίδιο ρήγμα.

Το μέγεθος δόθηκε στα 5,9 Ρίχτερ, ενώ άλλα ινστιτούτα δίνουν το σεισμό στα 6,4 Ρίχτερ και κάποια άλλα 6,3 Ρίχτερ, γεγονός που έχει προκαλέσει σύγχυση, αν και είναι αρκετά νωρίς ώστε να οριστικοποιηθεί η ισχύς της δόνησης.

Στο μεταξύ τις πληροφορίες του ιταλικού Τύπου για νεκρούς και τραυματίες από τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία διαψεύδει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας, κάνοντας λόγο για σύγχυση λόγω της χαοτικής κατάστασης.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνες στις περιοχές που επλήγησαν από τη δόνηση, χωρίς να έχουν προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Σε πολλές περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόπο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters, η δόνηση έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Δύο μήνες πριν, περισσότεροι από 280 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που ισοπέδωσε κωμοπόλεις και χωριά στην κεντρική Ιταλία.