Ιερώνυμος: «Οι ζωές των μεταναστών στην Ελλάδα αφορούν όλες τις χώρες της Ε.Ε.»

Την ανάγκη αναλογικής κατανομής και φιλοξενίας των μεταναστών σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. υπογράμμισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σε συνάντησή του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών τοπικών Κοινοβουλίων, τη γ.γ. της Επιτροπής των Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME) και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες που φιλοξενούνται από το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Οι ζωές των μεταναστών στην Ελλάδα δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες της Ε.Ε.» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Όπως είπε, οι μετανάστες που φτάνουν στα σύνορα της Ευρώπης πρέπει «να προωθούνται και να φιλοξενούνται και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., αναλογικά με τον πληθυσμό της καθεμίας».

«Όλοι αυτοί οι μετανάστες προέκυψαν από τις δικές μας ενέργειες, εμάς τους αποκαλούμενους του “δυτικού κόσμου”. Εμείς οι ίδιοι, με τις ενέργειές μας, τους εξαναγκάσαμε να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και τώρα τους στοιβάζουμε σαν πρόβατα για σφαγή», επισήμανε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Τέλος, υπογράμμισε πως «εάν οι οραματιστές και εμπνευστές της Ενωμένης Ευρώπης, εκείνοι που προάσπισαν με σθένος τα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίχτηκαν στη διακήρυξη της συνθήκης της Ρώμης, που ζητούσε τη βαθύτερη ένωση των λαών της Ευρώπης, έβλεπαν τη σημερινή της κατάληξη, είναι βέβαιο ότι θα την είχαν διαλύσει μόνοι τους».

Τη σύμφωνη γνώμη του με τον Αρχιεπίσκοπο εξέφρασε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Φόλκερ Κόνιγκ, ο οποίος δήλωσε ότι η Ε.Ε. δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται στα σύνορα της Ε.Ε., εξαπλασιάστηκε από την αρχή του χρόνου και όλοι αυτοί βιώνουν μια ανείπωτη τραγωδία.