ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Η… έκθεση που… εκθέτει και η… αντιέκθεση του [Μ.]

ΙΝΛΟΤ: Οι αναλυτές της η IBG σε έκθεσή τους με τίτλο ”Ανεμος αλλαγής”για την Intralot αυξάνουν την τιμή-στόχου στα 2,3000 ευρώ από 1,7000 πριν και αναβαθμίζουν την σύσταση σε ΑΓΟΡΑ από ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ…

Οι ίδιοι εκτιμούν σημαντικά περιθώρια ανόδου για την μετοχή από τα τρέχοντα επίπεδα, περίπου 50%, ευελπιστώντας ότι το κλείσιμο μιας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-πιστωτών θα αποτελέσει τον ισχυρό καταλύτη.

Βραχυπρόθεσμα θεωρούν ότι η ΙΝΛΟΤ θα υπεραποδώσει έναντι της αγοράς, για την οποία βλέπει αυξημένη μεταβλητότητα όσο επιμένει η αβεβαιότητα.

Επικεντρώνουν επίσης στην περιορισμένη έκθεση της εισηγμένης στην εγχώρια αγορά αλλά και στο ότι οι προσπάθειες αναδιοργάνωσης θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς από το τρέχον έτος. Η μετοχή της INTRALOT έκλεισε χθες στα …………..1,52 ευρώ.

ΓΙΑ να ξαναθυμηθούμε τώρα τα… ανδραγαθήματα του ομίλου εν έτει 2014 για τα οποία ουδείς είχε προειδοποιηθεί και ειδικότερα ως προς το μέγεθος και την διαμόρφωσή τους…

[Επανάληψη αλλά δεν πειράζει]: Οι ζημίες του 2014 για την Intralot aνήλθαν σε 49,5 εκατ. ευρώ,από ζημίες 4,5 εκατ. ευρώ το 2013!!! Υπάρχει, όμως, δυστυχώς και άλλο, ίσως καθοριστικότερο θέμα, με την εισηγμένη…

Ενα μεγάλων διαστάσεων «πλιάτσικο», όπως το χαρακτηρίζουν χρηματιστηριακοί και όχι μόνον παράγοντες: στα δικαιώματα μειοψηφίας, δηλαδή αυτά στα οποία δεν έχουν δικαιώματα οι μικρομέτοχοι, έχουν καταγραφεί κέρδη 41,9 εκατ., από 25,8 εκατ. ευρώ το 2013.

Επίσης, οι τράπεζες το 2013 πήραν 57,8 εκατ. ευρώ, το 2014 πήραν 72,1 εκατ. ευρώ. Αλλά και οι αμοιβές μελών του Δ.Σ. και διοικητικών στελεχών, δεν πάνε πίσω! Ανήλθαν σε 11,9 εκατ. ευρώ!!!

ΙΝΛΟΤ: Την ίδια περίοδο, τα ίδια κεφάλαια μειώθηκαν σε 217,4 εκατ., από 266,3 εκατ. ευρώ το 2013 και οι συνολικές υποχρεώσεις υπερέβησαν το 1 δισ. (!!!), ανερχόμενες σε 1,037 δισ. ευρώ, από 787 εκατ. ευρώ το 2013.

Το θέμα δεν είναι, λοιπόν, για μία εταιρεία το αν αυξάνει τον τζίρο της και τα EBITDA, αλλά αν βγάζει και κέρδη, τα οποία να μην πηγαίνουν μόνο στους μετόχους μειοψηφίας και σε προκλητικές αμοιβές

Να μην γίνεται δηλαδή ένα συνεχόμενο πάρτι, με απρόσκλητους και απόντες μονίμως τους μικρομετόχους…