Θετικά σχόλια από τα διεθνή Μέσα για την Σάμο, έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου

Έπειτα από μια σειρά επιτυχημένων συνεργασιών για την περαιτέρω προώθηση της Σάμου σε ξένα ΜΜΕ, συνεχίζεται η προσπάθεια προβολής του νησιού μας με σκοπό την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος.

Από σήμερα θα είναι στο νησί μας δημοσιογράφος της Βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph», κ. Chris Leadbeater προσκεκλημένος του Δήμου Σάμου.  Σκοπός του ταξιδιού είναι η συλλογή απαραίτητου πληροφοριακού υλικού, για την δημοσίευση σχετικού αφιερώματος για το νησί, στοχεύοντας στην ενίσχυση των ταξιδιωτικών κρατήσεων από την αγορά της Μ. Βρετανίας. Το εν λόγω αφιέρωμα, θα προβάλει την Σάμο ως ιδανικό προορισμό διακοπών σε μια από τις πλέον δημοφιλείς εφημερίδες της Μ. Βρετανίας.

Σημειώνεται, ότι η εφημερίδα «The Telegraph» έχει ημερήσια κυκλοφορία 541,000 χιλιάδες αντίτυπα περίπου και αναγνωσιμότητα από περί τα 1,346,000 εκ. Βρετανούς, ενώ το αναγνωστικό της κοινό είναι άτομα με υψηλό εισοδηματικό και μορφωτικό επίπεδο, που πραγματοποιούν πολλά ταξίδια κατά την διάρκεια του έτους.

Παράλληλα, θετικά σχόλια γράφτηκαν στα διεθνή Μέσα για την Σάμο, έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Σάμου.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα Ιταλοί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το νησί μας με σκοπό την προβολή της Σάμου στην Ιταλία. Ο Δήμος Σάμου είχε αναλάβει την διαμόρφωση του προγράμματος, τις ξεναγήσεις, την τεχνική και επικοινωνιακή υποστήριξη τους.

Έξι δημοσιογράφοι και η διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ της Ιταλίας, βρέθηκαν από τις 28 Ιουνίου μέχρι την 1 Ιουλίου στη Σάμο, γνώρισαν όλες τις ομορφιές του νησιού, ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους και γεύτηκαν συνταγές με βάση τα τοπικά προϊόντα.

Ο στόχος της επίσκεψης ήταν η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας, η μεταφορά της εμπειρία της Ελληνικής φιλοξενίας στους Ιταλούς αναγνώστες και η δημιουργία της πεποίθησης ότι η Σάμος είναι ένας ασφαλής, γοητευτικός και γεμάτος ιστορία και πολιτισμό προορισμός.

Οι δημοσιογράφοι εκπροσωπούσαν την εφημερίδα La Stampa, τα ειδησεογραφικά πρακτορείων ANSA και ASKA.NEWS και τρεις τουριστικές εφημερίδες Agenzia di Viaggi, Guida Viaggi και Turismo & Attualità.

Το αποτέλεσμα της επίσκεψης μπορεί να κριθεί ως επιτυχημένο, καθώς παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την εκτενή αναφορά στις ομορφιές της Σάμου στα κείμενα των δημοσιογράφων.

http://www.lastampa.it/2016/07/06/esteri/samos-lisola-dove-i-migranti-non-vengono-pi-q0ZtvAaXMFqTzTA3cGXkDP/pagina.html

http://www.ansamed.info/ansamed/it/notizie/stati/grecia/2016/07/01/migranti-viaggio-a-samos-dove-i-rifugiati-non-vengono-piu_1dab3de3-26de-49f0-84de-870af3ecd9de.html

http://www.ansamed.info/ansamed/it/notizie/fotogallery/foto/2016/06/30/samos-lisola-egea-dove-i-migranti-non-arrivano-piu.-e-riparte-il-turismo_bc64b595-d3e3-40f2-95cc-44962a3ea0b6.html

http://www.ansamed.info/ansamed/en/news/nations/greece/2016/07/01/a-trip-to-samos-where-refugees-dont-go-anymore_491aa7f5-59ef-4f3c-8b6a-ce5edad6a980.html

http://www.askanews.it/altre-sezioni/turismo/samos-crisi-migranti-chiusa-si-punta-ora-su-turisti-last-minute_711850167.htm

https://it.finance.yahoo.com/notizie/samos-crisi-migranti-chiusa-si-punta-ora-su-095916375.html

http://gossip.libero.it/focus/36097732/samos-crisi-migranti-chiusa-si-punta-ora-su-turisti-last-minute/samos-crisi/?type=

Πηγή: Neasamos.gr