Θεσσαλονίκη: Ύποπτος ως τζιχαντιστής εμβόλισε περιπολικό φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ»

Ο 49ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ ΕΒΡΟΥ                                           

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης αναφορικά με περιστατικό που σημειώθηκε με αρνητικό πρωταγωνιστή έναν 49χρονο Γάλλο, τον οποίο η Ελληνική Αστυνομία παρακολουθούσε για σύνδεση με ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Όπως αναφέρει το dailythess.gr, ο 49χρονος εισήλθε στην Ελλάδα από Τουρκία μέσω Κήπων. Αρχικώς, κρατήθηκε για δύο ημέρες προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων.

Εν συνεχεία, αφέθηκε ελεύθερος, αφού δεν εκκρεμούσε κάτι εις βάρος του. Ωστόσο, περιπολικό της αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες παρακολουθούσε τις κινήσεις του.

Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής και ενώ ο Γάλλος κινούνταν στην περιοχή της Ασπροβάλτας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών.

Με το όχημα του εμβόλισε το περιπολικό που τον ακολουθούσε ενώ κατά τον έλεγχο φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»). Τελικά ακινητοποιήθηκε και σήμερα οδηγήθηκε κατηγορούμενος στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει το dailythess.gr, στο δικαστήριο ο 49χρονος από τη Γαλλία ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην πράξη του επειδή πίστευε ότι αυτοί που τον παρακολουθούσαν ήταν κλέφτες. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι τον παρακολουθούσαν καθώς ήταν «ύποπτος για τα ταξίδια που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 49χρονος πριν την Τουρκία είχε βρεθεί στην Υεμένη, το Ιράν και το Ιράκ. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ διέταξε και την απέλασή του.

Κατηγορία