Θα μας κυβερνήσουν (πάλι)οι άεργοι;

Ένας αγαπημένος φίλος, μ΄έπιασε χθες απ’ το μπράτσο και μου είπε: ” Ρε φίλε, γράψε ένα κείμενο για τα επαγγελματικά βιογραφικά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ!”  “Γιατί ν’ ασχοληθώ μ΄ένα τόσο βαρετό θέμα;” του απάντησα. Θα εκπλαγείς, μου είπε, από το γεγονός ότι δεν θα έχεις τι να γράψεις…

Το έπιασα το υπονοούμενο και ξεκίνησα να ψάχνω. Άρχισα φυσικά από τον αγαπημένο μου, από τον αγανακτισμένο μαχητή με την τρεμάμενη φωνή, από τον Μήτσο τον Στρατούλη!

strat-300x223

Ροδάνι πάει η γλώσσα του! Εφιάλτης στ΄αυτιά του κάθε λογικά σκεπτόμενου και σκληρά εργαζόμενου ανθρώπου. Η εκφορά του λόγου του ξυπνά σε πολύ κόσμο, πρωτόγονα, άγρια συναισθήματα… Ας δούμε λοιπόν πού εργάστηκε αυτός ο προστάτης των εργαζομένων… Παραθέτω αυτούσια στοιχεία από το wikipedia:

Ήταν αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ. Διετέλεσε εκπρόσωπος των εργαζομένων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Αντιπροσωπευτικής Συνέλευσης Κοινωνικού Ελέγχου του ΟΤΕ, καθώς επίσης μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής της.

Στέλεχος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ από την ίδρυσή του τον Φεβρουάριο του 2003 και της οργανωτικής επιτροπής του 4ου ευρωπαϊκού κοινωνικού φόρουμ, που έγινε στην Αθήνα τον Μάη του 2006.

Μέλος – ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ – στην Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του ανθρώπου και του ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την ανεργία και την επαγγελματική κατάρτιση).

Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής Πολιτικής του. Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ από το πρώτο συνέδριό του, το 1991. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ πριν από το 1991.

O τύπος δεν έχει δουλέψει ποτέ δηλαδή! Εργατοπατέρας και ταβλαδόρος! Άντε και υπουργός τώρα!

Επόμενος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο σκληρός “Λεοπόλδος Βαζενχόβεν” που απ’ ό,τι ψυχανεμίζομαι από τη σύνταξη του βιογραφικού, δεν έχει πάρει ούτε πτυχίο καθώς αναφέρεται ότι ” έχει σπουδάσει μαθηματικά”. Ούτε λόγος για πτυχίο… Η συνέχεια όμως είναι ακόμη καλύτερη. Μελετώντας τις λίγες γραμμές που αφορούν την “καριέρα” του, δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ καμιά επαγγελματική δραστηριότητα!

lafazanis

 

Έλεγαν για τον Καραμανλή τότε: ” Μα είναι δυνατόν να γίνει Πρωθυπουργός χωρίς να έχει θητεύσει προηγουμένως ως υπουργός;” Και είχαν δίκιο. Ήταν λάθος! Για τον Τσίπρα όμως τι να πούμε; Είναι δυνατόν να γίνει πρωθυπουργός της χώρας χωρίς να έχει κόψει ούτε ένα ένσημο;

 

tsipras

Κι όμως ναι αγαπητοί φίλοι, στην Ελληνική Δημοκρατία ( είτε ως χώρα είτε ως θεσμός) , το καταστροφικό σήριαλ επαναλαμβάνεται… Είχαμε Κατσιφάρες, Κουλούρηδες, Λαλιώτηδες. Μετά, αφού βάλαμε γραβάτα και βάψαμε και λίγο το μαλλί, πήγαμε στους Βαρβιτσιώτηδες και τους Σπηλιωτόπουλους. Δεν βάλαμε ούτε τότε μυαλό. Και τώρα πάμε στους χειρότερους! Σε αυτούς που είναι και άεργοι και “σύντροφοι”. Και ξέρετε, η “συντροφικότητα” είναι άτιμη λέξη σ΄αυτόν τον τόπο. Συνήθως σημαίνει “ελάτε να μαζευτούμε όλοι εμείς τα ταγάρια, να σπάσουμε το αυτοκίνητο του τύπου απέναντι με την ωραία γκόμενα. Εμείς δεν έχουμε ούτε γκόμενα, ούτε αυτοκίνητο…Αυτός γιατί να έχει;”

Με αγάπη

Ο Είρων