«Θα αυτοκτονήσω» φώναζε ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και έκλεισε το τηλέφωνο

Μεγάλη ένταση επικράτησε το πρωί ανάμεσα στον πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ» Θεόδωρο Κουντούρη και τον Γιώργο Τράγκα στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά».

Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που ο πλοιοκτήτης του πλοίου με γέμισε με μαζούτ τον Σαρωνικό φώναζε «θα αυτοκτονήσω» και μετά από λίγα λεπτά συνομιλίας έκλεισε το τηλέφωνο.

Ο ίδιος είπε ότι είναι θύμα μιας σκευωρίας με το πετρέλαιο και το πλοίο του και για αυτό θα αυτοκτονήσει.

«Στο παρελθόν για δύο από τα τρία πλοία είχα κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων και είχα αθωωθεί στο εφετείο», δήλωσε  ο Θεόδωρος Κουντούρης.

Μιλώντας στον Γιώργο Τράγκα τόνισε ότι έχει καταστραφεί οικονομικά και οικογενειακά και κατήγγειλε διαπλοκή στις πλάτες του.

Είπε επίσης πως έχουν αντλήσει πετρέλαιο και το έχουν φορτώσει σε άλλο πλοίο έξω από τα διυλιστήρια.

«Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε είναι ένα καράβι φορτωμένο έξω από τα διυλιστήρια με 1.500 τόνους που το έχουνε δει, έχουνε πάρει αναλύσεις ότι είναι φορτωμένο με πετρέλαιο από το ναυάγιο που τα παπαγαλάκια γύρω-γύρω κάθονται και λένε ότι εγώ έχω πάρει το πετρέλαιο, το έχω πουλήσει για να πάρω τι; Το πλοίο αυτήν τη στιγμή έχει μεταφορτωθεί, έχει απαντληθεί το πετρέλαιο, σχεδόν η μεγαλύτερη ποσότητα από το φορτίο έχει απαντληθεί σε άλλο πλοίο, είναι έξω από τα διυλιστήρια… Προτού αυτοκτονήσω, θα πάω στον Εισαγγελέα για όλη την παραπληροφόρηση του κόσμου» κατέληξε ο πλοιοκτήτης.

 

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο στο πλοίο που έκανε απάντληση στο «Αγία Ζώνη ΙΙ»

 

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός του δεξαμενόπλοιου «Lassea» γιατί, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση στο πλοίο εντοπίστηκε μετά από έφοδο των λιμενικών αρχών ποσότητα λαθραίων καυσίμων.

Υπενθυμίζεται ότι το «Lassea» έπαιρνε μέρος στην επιχείρηση απάντλησης καυσίμων του «Αγία Ζώνη ΙΙ» αλλά χθες το μεσημέρι αποχώρησε από την επιχείρησή καθώς έληξαν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του.

Αμέσως μετά και σε έλεγχο που έγινε από τις λιμενικές αρχές διαπιστώθηκε η ποσότητα των λαθραίων καυσίμων.

Η επίσημη ανακοίνωση

«Στη σύλληψη του Πλοιάρχου και του Α’ Μηχανικού του Δ/Ξ – Π/Φ “ΛΑΣΣΑΙΑ” Ν.Π. 11860 προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή στελεχών του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας για παράβαση του “Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα”.

Συγκεκριμένα, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή κλιμακίου του Δ’ ΤΕΣ (Τελωνείο Επίβλεψης Συγκροτημάτων) Πειραιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός δεξαμενών έρματος σημαντικές ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά. Το εν λόγω πλοίο διενεργούσε απάντληση πετρελαιοειδών μιγμάτων από το ναυάγιο του “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ” Ν.Π. 11763.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω πλοίο, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά κατά την αυτόφωρη διαδικασία».