Η όμορφη έπαρχος… “έφαγε” την αστυνομικό διοικητή Σαντορίνης

Πυρ και μανία η έπαρχος Σαντορίνης, Θεώνη Λειβαράδου, με τη διοικητή του Α.Τ. του νησιού, αστυνόμο Μαρία Καραγιάννη

Το ενεργό ηφαίστειο που ακούει στο όνομα «Θεώνη»… έσκασε στη Σαντορίνη και η λάβα του έφθασε μέχρι την Κατεχάκη. Η εντυπωσιακή και πανέμορφη έπαρχος Σαντορίνης απέστειλε επιστολή (Αρ. πρωτ. 5411) στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, στην οποία σέρνει τα εξ αμάξης στην αστυνόμο που είχε αποσπαστεί από την Καλαμάτα για να διοικήσει την Αστυνομία του όμορφου νησιού των Κυκλάδων. Και όχι όποια και όποια αστυνόμο, αλλά και συγγραφέα. Μάλιστα, η νεαρή αξιωματικός, εξαιτίας της επιστολής αυτής επανέρχεται τις επόμενες ημέρες πίσω στην Καλαμάτα και πιο συγκεκριμένα στο Α.Τ Κοπανακίου.
Στην επιστολή, που παρουσιάζει σήμερα αυτούσια η «Freddo», η έπαρχος Θεώνη Λειβαδάρου σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ως έπαρχος Θήρας, με την πλήρη θεσμική μου ιδιότητα, αλλά και ως πολίτης του τόπου μου, θεωρώ πως πρέπει να σας ενημερώσω για ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα και στο οποίο, αν έχετε την πρόθεση, μπορείτε εκ της σημαντικής σας θέσης να δώσετε μια οριστική λύση. Ειδικότερα, βρίσκομαι στην προσωπικά εξαιρετικά άβολη και δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσω πως η δραστηριοποίηση της εδώ διοικήτριας Α.Τ. Θήρας κας Μαρίας Καραγιάννη αξιολογείται καθημερινά ως απολύτως αρνητική για το νησί, από φορείς αλλά και προπαντός από τους ίδιους τους πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, ήδη από την αρχή της εδώ παρουσίας της, αλλά ιδίως τελευταίως, συστηματικά και σε καθημερινή βάση δέχομαι προσωπικά πολυπληθείς αναφορές από πολίτες, οι οποίοι την κρίνουν ως εξαιρετικά μη συνεργάσιμη, με έπαρση, απότομη στη συμπεριφορά της, συχνά δημοσίως και ιδιωτικώς αγενή και προσβλητική απέναντί τους. Είναι απολύτως απογοητευμένοι και θορυβημένοι από τη μη διάθεσή της να σταθεί αρωγός στο πρόβλημά τους».
Η έπαρχος Θήρας, Θεώνη Λειβαδάρου
Η κ. Λειβαδάρου, μάλιστα, επικαλείται και καταγγελίες συμπολιτών της και στο Facebook, επισημαίνοντας:
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα πολίτη, η οποία το σχολίασε και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook). Eυρισκόμενη πάντοτε κοντά στον απλό πολίτη του νησιού μου, αρχίζω πια να ανησυχώ σοβαρά. Δεν σας κρύβω το ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρότερες επιπλοκές, ως προϊόν της έκρυθμης κατάστασης που έχει πια δημιουργηθεί και σας περιγράφω παραπάνω. Σε όσες προσωπικές δε προσπάθειες κατέβαλα προκειμένου να βελτιώσω το υπάρχον εναντίον της κλίμα, συνάντησα και η ίδια την απρόθυμη προσωπική της στάση, που επιβεβαιώνει τρόπον τινά και τις από όλες τις πηγές αιτιάσεις για την καθολική της αδυναμία να επιδείξει πνεύμα στοιχειώδους συνεργασίας και υπευθυνότητας».
Η πρώην διοικητής Θήρας, Μαρία Καραγιάννη

Μάλιστα, η έπαρχος του νησιού αναφέρει στην εμπιστευτική επιστολή της και ένα περιστατικό με Αθίγγανους, οι οποίοι είχαν «στρατοπεδεύσει» έξω από το επαρχείο:
«Ενδεικτικά σας αναφέρω έγγραφο με ημ. 11-07-2016, το οποίο της το έχω στείλει και όφειλε να μου απαντήσει εντός 15 ημερών, ως ορίζει ο Νόμος, και στο οποίο δεν έχω πάρει απάντηση ακόμη, αλλά και τωρινό παράδειγμα ζητώντας τη συνδρομή της για να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα με τους Αθίγγανους που έχει προκύψει στο νησί, και ειδικότερα στον προαύλιο χώρο του επαρχείου, όπου στεγάζονται υπηρεσίες, μου απάντησε ότι έχει άλλες προτεραιότητες και θα έπρεπε να την έχω ενημερώσει νωρίτερα. Με την ελπίδα ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας την επιστολή μου και θα επιληφθείτε αρμοδίως του απολύτως σοβαρού αυτού θέματος».
Η επιστολή στάλθηκε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στις 10 Αυγούστου και πηγές από την Κατεχάκη μας αναφέρουν πως το «μείγμα» των δύο γυναικών στη Σαντορίνη παρέμεινε… εκρηκτικό μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν. Μάλιστα, όπως ενημερωνόμαστε, η επιστολή της επάρχου είχε ως συνέπεια να επανέλθει τις επόμενες μέρες στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο ΑΤ Κοπανακίου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Η αστυνόμος α’ Μαρία Καραγιάννη τοποθετήθηκε τον Ιούνιο και με απόσπαση μόνο για τους θερινούς μήνες ως διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας. Μέχρι τότε ήταν διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου. Η Μαρία Καραγιάννη εκτός από τη στολή έχει και άλλη μια αγάπη, αυτή της συγγραφής. Μάλιστα το μυθιστόρημά της με τίτλο «Στη σκιά της σιωπής» έχει γίνει ιδιαιτέρως γνωστό. Η Μαρία Καραγιάννη γεννήθηκε στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Το 2003 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και πολύ σύντομα πέρασε τις πύλες της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα οικονομικά και μιλάει τρεις ξένες γλώσσες.