Η συγκλονιστική ιστορία του Τούρκου στρατιώτη που αυτοκτόνησε για να μην ανοίξει πυρ εναντίον πολιτών

ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

Η συγκλονιστική ιστορία του Τούρκου στρατιώτη που αυτοκτόνησε για να μην ανοίξει πυρ εναντίον πολιτών [εικόνες & βίντεο]

Η συγκλονιστική ιστορία του Τούρκου στρατιώτη που αυτοκτόνησε για να μην ανοίξει πυρ εναντίον πολιτών [εικόνες & βίντεο]

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία ενός στρατιώτη στην Τουρκία, του 25χρονου Φεράτ Ντας, 15 ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, που αποκαλύπτει τις κρίσιμες και συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε η χώρα και οι κάτοικοί της την νύχτα της 15ης Ιουλίου.

Ο Φεράτ, που υπηρετούσε σε κάποια από τις μονάδες του στρατού που το βράδυ της Παρασκευής κατέβηκαν στους δρόμους των τουρκικών πόλεων για να καταλάβουν την εξουσία, προτίμησε να αυτοκτονήσει μέσα στο πλήθος παρά να υπακούσει τις εντολές του διοικητή του που τον διέταξε να ανοίξει πυρ εναντίον των άμαχων πολιτών που είχαν κατέβει στον δρόμο για να αποτρέψουν τοπ πραξικόπημα.

Ο νεαρός Λοχίας, αφού πρώτα φώναξε «δεν είμαστε προδότες» έστρεψε το όπλο προς το μέρος του και έδωσε τέλος στη ζωή του, αρνούμενος να πυροβολήσει εναντίον των συμπατριωτών του.

Παρά το γεγονός ότι οι μετέπειτα μέρες είδαν ένα εκτεταμένο πογκρόμ εκκαθαρίσεων στο στράτευμα, με πολλούς Τούρκους να στρέφονται για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας εναντίον των στρατιωτών τους, πολλοί εξ αυτών δεν είχαν ιδέα ότι συμμετείχαν άθελα τους στην ανατροπή της κυβέρνησης τους.

Όπως δήλωσε ο αδερφός του Φεράτ, ο νεαρός λοχίας, όπως και πολλοί άλλοι από το στράτευμα, θεωρούσαν ότι συμμετείχαν σε μια στρατιωτική άσκηση και σύντομα ο καθένας από αυτούς, συνειδητοποιώντας την πραγματικότητα, ερχόταν στη δύσκολη θέση να επιλέξει αν θα στραφεί εναντίον των «αδερφών» του.

Ο Φεράτ όπως φαίνεται στο βίντεο μεταφέρεται από πολίτες στο ασθενοφόρο, ενώ η μάχη μεταξύ των στρατιωτών και των αστυνομικών συνεχίζεται.

 

 

Πηγή: Η συγκλονιστική ιστορία του Τούρκου στρατιώτη που αυτοκτόνησε για να μην ανοίξει πυρ εναντίον πολιτών [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/280975/i-sygklonistiki-istoria-toy-toyrkoy-stratioti-poy-aytoktonise-gia-na-min-anoixei-pyr#ixzz4FuFBIizt