Η σκυταλοδρομία της βλακείας!

Ποικίλες αρνητικές αντιδράσεις λέει προκάλεσε δημοσίευση της συζύγου του νέου υπουργού Ανάπτυξης κ. Ειρήνης Σκρέκα στο facebook , η οποία “τόλμησε” να γράψει στην προσωπική της σελίδας της παρακάτω προκλητικότατη ευχή:

«Θέλω δημόσια να εκφράσω πόσο πολύ περήφανη και συγκινημένη είμαι. Αγαπημένε μου, καλή επιτυχία στο σημαντικό αλλά και δύσκολο έργο σου, που είμαι σίγουρη ότι με την ευλογία και τη χάρη του Θεού, τη δύναμη του κόσμου αλλά και τις ποικίλες ικανότητες και γνώσεις σου θα καταφέρεις να φέρεις εις πέρας!»

Μαθαίνουμε λοιπόν σήμερα από τα ΜΜΕ ότι στο διαδίκτυο έχει δημιουργηθεί ζήτημα με την … ενισχυτική παρέμβαση προς τον σύζυγο που μόλις ανέλαβε καθήκοντα.

Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά: Μία νέα γυναίκα, της οποίας ο επίσης νέος σύζυγος μόλις ανέλαβε το σημαντικότατο πόστο του υπουργού Ανάπτυξης, θέλησε μέσα από την προσωπική της σελίδας , να του γράψει μία ευχή και να του μεταφέρει έτσι – με μάρτυρες τους φίλους της- ένα μήνυμα στήριξης και αγάπης , χωρίς σπαραξικάρδιες δηλώσεις ή πομπώδεις παροτρύνσεις. Λίγο μετά, κάποιο γελοίο πρόσωπο, προφανώς “φίλος” και έχων πρόσβαση στη σελίδα της κ. Σκρέκα, υπέκλεψε το κείμενο και το έστειλε σε ΜΜΕ. Με ταχύτητα αστραπής , κάποιοι άλλοι γελοίοι, το διάβασαν και έκριναν ότι  επρόκειτο για μια καταδικαστέα έκφραση “πρώιμου , ένθερμου ενθουσιασμού”…(Πρώιμη… Λες και οι ευχές για επιτυχία δίνονται στη μέση ή στο τέλος της όποια προσπάθειας!). Αμέσως μετά η σκυταλοδρομία της βλακείας συνεχίστηκε, κι έτσι καταλήξαμε να κάνουν κάποιοι θέμα το αυτονόητο!

Εγώ από την άλλη λυπάμαι, γιατί σπανίως βρίσκονται άνθρωποι που αντί να πατάξουν την υπερβολή και τη βλακεία που διατυπώνεται στο δημόσιο λόγο με φερέφωνα τα πολλά φαιδρά ΜΜΕ, σύρονται σε παράλογους διαλόγους…

Αντί να απαντούν με το προφανές ” Ρε σάλτα και γ……”, κάθονται και πιάνουν κουβέντα ή απολογούνται στις Κανέλληδες!

Με αγάπη

Ο Είρων

omegaloseiron@gmail.comskrekas