Η παιδική φτώχεια χτύπησε την πόρτα της Γερμανίας…

Σχεδόν δύο εκατομμύρια παιδιά ζουν κάτω από συνθήκες φτώχειας στη Γερμανία, σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann, η οποία αναδημοσιεύεται από τον γερμανικό τύπο. Ο μέσος όρος της παιδικής φτώχειας ανέρχεται σε ποσοστό 14,7% και το θλιβερό ρεκόρ κατέχει η πόλη της βόρειας Γερμανίας, Μπρέμερχαφεν, όπου η φτώχεια πλήττει το 40,5% των παιδιών, δηλαδή σχεδόν ένα στα δύο.

Αναλυτικότερα, στα δυτικά κρατίδια η παιδική φτώχια αυξήθηκε από το 2011 από 12,4% σε 13,3% το 2015. Στα ανατολικά έπεσε μεν από 24% σε 21,6%, αλλά παραμένει υψηλότερη από τα δυτικά.
Η παιδική φτώχεια ανέρχεται στο 32,2% του συνόλου των παιδιών στο Βερολίνο, σε 31,6% στη Βρέμη, 23,8% στη Σαξωνία-Ανχαλτ, ενώ στα νότια -και πλούσια- κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη και Βαυαρία σε 8,0% και 6,8% αντίστοιχα.

Το θλιβερό ρεκόρ κατέχει η πόλη της βόρειας Γερμανίας, Μπρέμερχαφεν, όπου η φτώχεια πλήττει το 40,5% των παιδιών, δηλαδή σχεδόν ένα στα δύο. Μεγαλύτερη ήταν η αύξηση της παιδικής φτώχειας από το 2011 στη Βρέμη (+2,8%), η οποία ακολουθείται από το κρατίδιο Zάαρλαντ (συν 2,6%) και τη Βόρεια-Ρηνανία-Βεστφαλία (+1,6%).

«Όσο περισσότερο τα παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχιας, τόσο αυξάνονται οι αρνητικές συνέπειες. Συγκρινόμενα με παιδιά τα οποία ζουν σε οικογένειες με κανονικό εισόδημα,τα φτωχά παιδιά είναι συχνότερα απομονωμένα κοινωνικά και απειλείται η υγεία τους. Η παιδική φτώχια εμποδίζει τις ευκαιρίες για μιαν ολόκληρη ζωή» συμπεραίνει η έρευνα του ιδρύματος Bertelsmann.