«Η μεγάλη φούσκα του εκσυγχρονισμού» του Κ.Σημίτη – του Δημ. Στεργίου

«Η μεγάλη φούσκα του εκσυγχρονισμού»

Ηχηρή απάντηση στον Κώστα Σημίτη που επιμένει να εμφανίζεται ως ο «αλάθητος» ηγέτης και «σωτήρας» της χώρας, αποτελεί το βιβλίο του παλαίμαχου δημοσιογράφου και αρθογράφου της «KONTRANEWS», Δημήτρη Στεργίου, με τίτλο «Η μεγάλη φούσκα του εκσυγχρονισμού».

Αναφέρεται, όπως αντιλαμβάνεστε, «στα έργα και τις ημέρες» της πολυδιαφημισμένης «εκσυγχρονιστικής» οκταετίας 1996-2004, αποδεικνύοντας με νούμερα και ντοκουμέντα, πως, όχι μόνο «χρυσή» δεν ήταν εκείνη η οκταετία, όπως επιμένουν να την προβάλουν ο πρώην πρωθυπουργός και οι «θαυμαστές», αλλά αποτέλεσε τη μεγαλύτερη «φούσκα» της νεότερης ιστορίας μας, αλλά και μια «χαμένη ευκαιρία» για μια αναπτυξιακή «απογείωση» της χώρας, καθώς υπήρχαν, τότε, όλες οι προϋποθέσεις.

Όμως, όπως ανάγλυφα προκύπτει, από τις σελίδες του βιβλίου, του Δημήτρη Στεργίου, ο κος. Σημίτης αποδείχθηκε πολύ λίγος για τις απαιτήσεις της εποχής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, στο προοίμιο του βιβλίου, ο «εκσυγχρονισμός» του πρώην πρωθυπουργού «ξεφούσκωσε» κατ` αρχάς, «με το όργιο προεκλογικών δαπανών», στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 1996, στη συνέχεια δε «μαζί με τα λάστιχα των αγροτών»….