Η ευγενής Ολγα, οι αμέτοχοι μέτοχοι και το μίσος των συριζαίων για εκείνη και τον Πρετεντέρη

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ

Ο Συριζαίος Φώτης και οι εντολές του Γιώργου Κουρή

Ο Φώτης είναι ο κύριος μέτοχος του Mega με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκε μια χαρά, όπως αντιλαμβάνεσθε. Ο Φώτης δεν είναι ο μόνος κρατικοδίαιτος επιχερηματίας με τον οποίο τα βρήκε η ταλαντούχος κυβέρνηση.Τα βρήκε σχεδόν με όλους αν εξαιρέσεις τον Ψυχάρη, τον Κοντομηνά, τον Θέμο και ίσως τον Βαρδινογιάννη.Ολοι οι υπόλοιποι στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα και υπακούουν πιστά στις οδηγίες-εντολές που τους δίνει ο Γιώργος Κουρής, ο οποίος είναι ο βασικός προπαγανδιστής της κυβέρνησης.

Ο Κουρής απευθύνεται στις μάζες με το μπουρί της σόμπας και έτσι γίνεται κατανοητός.Ο Καρτερός, ο Κυρίτσης και οι λοιποί αρθρογράφοι της ΑΥΓΗΣ είναι γραφιάδες για την ελίτ του Κολωνακίου. Ο Κουρής τα λέει χύμα στις λαικές μάζες που στηρίζουν τον Αλέξη. Ο ίδιος δίνει και την γραμμή στους υπόλοιπους μηντιάρχες.

Μετά από αυτό το καλλιτεχνικό διάλειμμα όπως αντιλαμβάνεστε ο λόγος που έκλεισε το Mega είναι η Ολγα Τρέμη και ο Γιάννης Πρετεντέρης. Οι άπλυτοι Συριζαίοι κατσιαπλιάδες μισούν θανάσιμα την Τρέμη και τον Πρετεντέρη. Τους συγκινεί όμως η δύναμη και τα λεφτά (έστω και δανεικά) του Μπόμπολα. Ως εκ τούτου πιο εύκολα θηράματα ήταν γι΄αυτούς ο Πρετεντέρης και η Ολγα. Στα πρόσωπα των 2 δημοσιογράφων τα μπουλούκια των Συριζαίων Ρουβικώνων έβλεπαν το Mega.

Η Ολγα από την μεριά της, ευγενής και με γαλλική παιδεία μιλώντας στον Βασίλη Τσακίρογλου για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, επιχείρησε να πει η γυναίκα τα αυτονόητα και κάποιες αλήθειες. Με την διακριτικότητα που την χαρακτηρίζει προσπάθησε να αναδείξει τις ευθύνες των αμέτοχων μετόχων.

_mg_1936

– Το ερώτημα όμως παραμένει αναπάντητο: Γιατί έκλεισε το MEGA;
Για το λουκέτο στο MEGA θα έλεγα ότι επειδή τα εντυπωσιακά πράγματα ή αυτά που φαίνονται ανεξήγητα δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη, δεν είναι δηλαδή κεραυνός εν αιθρία, πρέπει να πούμε μια σύντομη ιστορία. Το MEGA ξεκίνησε ως πολυμελές σχήμα. Στην αρχή ήταν πέντε οι μέτοχοι, στη συνέχεια τέσσερις και στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας του ως το τέλος οι μέτοχοι ήταν τρεις. Αυτό έχει τα καλά αλλά και τα κακά του.Ξεκινώντας από τα καλά, οι μέτοχοι μεταξύ τους είχαν συμφωνήσει ότι θα υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο που θα τους εκφράζει όλους, δηλαδή το τρίπτυχο ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, προσήλωση στην ελεύθερη οικονομία, προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Από εκεί και πέρα δεν εμπλέκονταν στην καθημερινή λειτουργία του MEGA, εκτός και εάν στο δελτίο κάναμε κάποια κραυγαλέα γκάφα. Και έτσι ελαχιστοποιούνταν οι παρεμβάσεις εκ μέρους των μετόχων. Διαβουλεύσεις για το ποια θα ήταν η στάση του καναλιού γίνονταν, αλλά αφορούσαν στα μεγάλης σημασίας ζητήματα, όπως οι εκλογές, το δημοψήφισμα κ.λπ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, φυσικά, το αποτέλεσμα αυτής της διαβούλευσης με τους μετόχους μάς δέσμευε κατ’ απόλυτο τρόπο. Το MEGA ήταν μια μικρή κοινωνία – κάποιοι συμφωνούσαν και κάποιοι όχι. Σε αυτές τις περιπτώσεις ή συμβιβάζεται κανείς ή παραιτείται. Η αποστασιοποίηση των μετόχων έκανε μεν καλό στην ενημέρωση, αλλά δεν έκανε πολύ μεγάλο καλό στη διοίκηση. Διότι καθυστερούσε, ή εν πάση περιπτώσει δεν άφηνε το περιθώριο να γίνουν μεγάλες ανατροπές που εδώ και χρόνια ήταν προφανές ότι ήταν αναγκαίες για την εξυγίανση του μαγαζιού, η οποία ταυτόχρονα θα το θωράκιζε και οικονομικά.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΝΤΙΜΠΕΙΤ (DEBATE)

– Ο θάνατος του Χρήστου Λαμπράκη το 2009 ήταν, τρόπον τινά, η αρχή του τέλους για το MEGA;
Οι τρεις μέτοχοι, όσο και εάν κινούνταν στην ίδια ρότα, δεν έπαυαν να έχουν τις εσωτερικές τους αντιθέσεις. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα πολυμελή σχήματα, ακόμη και μέσα στην ίδια την οικογένεια πολλές φορές. Ο Χρήστος Λαμπράκης ήταν ένας πολύ ισχυρός ομογενοποιητικός παράγοντας και μια απίστευτη συγκολλητική ουσία ανάμεσα στους τρεις μετόχους. Αφότου απεβίωσε εκείνος, πιστεύω ότι οι αντιθέσεις άρχισαν να εντείνονται.

Αυτό την ίδια στιγμή αποδυνάμωνε την προοπτική μιας συμφωνίας μεταξύ τους. Σε αυτό ας προσθέσει κανείς τη σκληρή στάση των τραπεζών απέναντι στο MEGA το τελευταίο διάστημα – και κυρίως το γεγονός ότι στο κάδρο πλέον είχε περάσει και η διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών. Για εμένα αυτό ήταν και το κερασάκι στην τούρτα, διότι ανέβασε τη συνολική επανεπένδυση που έπρεπε να γίνει από τα 15 εκατ. ευρώ για κάθε μέτοχο σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια όπως είδαμε τελικά από τη διαδικασία της δημοπράτησης των αδειών. Αυτό οδήγησε εντέλει στο αποτέλεσμα το οποίο είδαμε. Είναι όμως όλα αυτά τα στοιχεία μαζί που οδήγησαν στο κλείσιμο του MEGA, όχι η επίδραση ενός μεμονωμένου παράγοντα.

Αυτά είπε η διακριτική Ολγα. Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, πρώην διευθυντής ειδήσεων του Mega και ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει το πιο αξιόπιστο δελτίο ειδήσεων στην Ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης δεν θα είναι τόσο διακριτικός με τον Φώτη Μπόμπολα, όσο η Ολγα.

Ο Φώτης Μπόμπολας μού έκανε χυδαίο πόλεμο για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ!!! Aυτός έκλεισε το Μega!!!

Ακούστε τι είπε στις 15 Σεπτεμβρίου, μέσα από τον ιστότοπο Aixmi.gr, για τον χυδαίο πόλεμο που δέχθηκε από τον Μπόμπολα.-Με μαχαίρωναν τα τηλεοπτικά σκουπίδια σε συνεργασία με τον Φώτη Μπόμπολα για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δάνειο 80.000.000 εκατ. ευρώ στον Μπόμπολα για να σώσει τον ΠΗΓΑΣΟ. Ο Φώτης Μπόμπολας έκλεισε το Mega. O Φώτης Μπόμπολας επιτίθεται στον Βαρδινογιάννη…
Το Mega μετά από 27 χρόνια έριξε «μαύρο» στην ενημέρωση στην οποία κυριάρχησε με τα κεντρικά του δελτία ειδήσεων που έφθαναν να σημειώνουν τηλεθεάσεις 27, 28 και 29% ποσοστά που αντιστοιχούσαν σε 1,2 εκατ. τηλεθεατές.

Κυριάρχησε και στα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων αφού περισσότεροι από 500.000 Έλληνες παρακολουθούσαν τα δελτία του.

Κυριάρχησε στις ενημερωτικές του εκπομπές.

Όπως «εξομολογείται» ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος στο aixmiradio βουλευτές και υπουργοί όλων των κομμάτων του είχαν αποκαλύψει πως με το που έπεφτε το σήμα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων ερήμωνε η Ολομέλεια της Βουλής…έτρεχαν όλοι στο κυλικείο να δουν τις ειδήσεις από το Mega…

Όμως όλα αυτά αποτελούν ιστορία….

Συνεχίζοντας στο ίδιο «αποκαλυπτικό» ύφος ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος μιλά για… παρασκήνιο στο Mega λέγοντας χαρακτηριστικά:  Είχα την τύχη και την τιμή να με επιλέξουν και να με εμπιστευτούν άνθρωποι όπως ο Βαρδής και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Χρήστος Λαμπράκης, ο Κίτσος Τεγόπουλος και στη συνέχεια και ο Γιώργος Μπόμπολας, ο μόνος εκ των εκδοτών  που το 2003 δεν υποστήριξε την υποψηφιότητα μου για τη διεύθυνση των ειδήσεων, όμως οι σχέσεις μας αποκαταστάθηκαν πλήρως και με στήριξε μέχρι την τελευταία μέρα, παρά τον πόλεμο, βρώμικο και ελεεινό πόλεμο,που δεχόμουν από τον γιο του Φώτη Μπόμπολα, ο οποίος έπαιζε προκαταβολικά το παιχνίδι του κόμματος που προέλαυνε προς της εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ…..

AKOYΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

tremi5daaa1e4704

Μετά από απαίτηση εκατομμυρίων θεατών το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” επαναπροβάλει την τηλεταινία Η Ολγα και τα Τσιμέντα που έτριζαν:

Στη παρέα υπήρχαν δημοσιογράφοι από το λεγόμενο βαθύ πολιτικό ρεπορτάζ και η συζήτηση για τους ωτακουστές είχε εκρηκτικό ενδιαφέρον.

Η διήγηση μας πήγε πίσω στα πέτρινα χρόνια της Νομικής που γέννησε τους μετέπειτα επαναστάτες της πολιτικής οι οποίοι χάρη στον Ανδρέα έπιασαν τα πόστα και κατάφεραν πέρα από τον θυρωρό της πολυκατοικίας τους να τους γνωρίσει ολόκληρη η Ελλάδα.

Ο Στέφανος Τζουμάκας θα έκανε έναν πιο δηλητηριώδη απολογισμό:

-Σπαταλήσαμε-οι Πασόκοι- την πρώτη τετραετία για να βγάλουμε γκόμενες, την δεύτερη για να βγάλουμε λεφτά και την τρίτη για να πάμε φυλακή!
Πρωταγωνιστικό ρόλο όπως παραδέχεται ο Στέφανος, σ΄αυτή την πορεία είχαν κάποια κορίτσια, όπως η Όλγα Τρέμη που «περπατούσε και έτριζαν τα τσιμέντα».

Ήταν τότε που στην Νομική Σχολή της Αθήνας αντίκρυζες μια θάλασσα από τα γνωστάπράσινα αμπέχωνα, την στολή των επαναστατημένων φοιτητών.

Στην ίδια ενδυματολογική κατεύθυνση και οι επιλογές των κοριτσιών που κάποιος ζηλιάρης μόδιστρος –gay πρέπει να ήταν-τους έδωσε το προσωνύμιο ταγάρια.

Ανάμεσα στα ταγάρια οι μυτερές γόβες στις οποίες κατέληγαν οι χυτές αδύνατες γάμπες της Όλγας Τρέμη, ολοκληρώνοντας μια στυλιστική πανδαισία την οποία μονοπωλούσε η υπογραφή του Οίκου Chanelακόμη και σ΄εκείνα τα μεταξωτά κομμάτια υφάσματος που δεν ήταν εκτεθειμένα στην δημόσια θέα-δημιουργούσε ένα θανατηφόρο κοκτέηλ αισθησιασμού από το οποίο μόνο οι εκρήξεις βομβών του Κουφοντίνα-πήγαινε πακέτο με την εποχή-θα μπορούσαν να σου αποσπάσουν την προσοχή.

Η Όλγα και η αδελφή της-αεροσυνοδός της Alitalia  και κούκλα επίσης-κόρες εύπορου εμπόρου από την Λάρισα έμοιαζαν σαν να είχαν βαπτισθεί στην Fontana di Trevi. Έτσι μόνο θα μπορούσες να εξηγήσεις την αριστοκρατική φινέτσα τους.

Σε μια ανδροκρατούμενη δημοσιογραφία ένα κορίτσι με τα προσόντα της Όλγας -και μάλιστα κνίτισα- ήταν μοιραίο να βαδίσει σαν γαζέλα στην πασαρέλα της δόξαςκαθώς οι πόρτες άνοιγαν η μία μετά την άλλη και άκουγες μόνο το τρίξιμο από τους μεντεσέδες των ανδρικών καρδιών που ράγιζαν.

Γνωστός εκδότης εμπύρετος από τη ζήλια έγραφε δηλητηριώδη σχόλια ενώ ένας από τους συζύγους της έδειχνε απαρηγόρητος όταν η Όλγα απομακρύνθηκε από κοντά του.

-Υπάρχουν πολλές γυναίκες αλλά καμία σαν την Όλγα…

θα εξομολογηθεί σχεδόν βουρκωμένος, ενώ παραδίπλα βρισκόταν η μετέπειτα σύζυγός του…

Ήταν τόση η αδυναμία που τις είχαν οι- ισχυροί συνήθως- άνδρες της ζωής της που έσπευδαν να της μεταφέρουν ακόμη και την γκαρνταρόμπα της όταν επρόκειτο να φωτογραφηθεί για τις ανάγκες των συνεντεύξεων που παραχωρούσε κατά καιρούς.

Κορυφαίοι πολιτικοί –που την βοηθούν ως σήμερα στην καριέρα της– είχαν πέσει ευτυχισμένα θύματα της γλυκιάς σαγήνης της.

Η Όλγα για την οποία γράφονται ότι τρίζει πλέον η θέση της στο Μega δεν δίνει δεκάρα για τις μικρότητες. Άλλωστε η ίδια έχει προκαλέσει τόσα τριξίματα- μόνο με το περασμά της-στην πολιτικοδημοσιογραφική κοινωνία που στα δικά της αυτιά, όλα αυτά, ακούγονται σαν κονσέρτο για βιολί του Τσαικόφσκυ.

Υποσημείωση>
fotisbobolas-thumb-large

Ογδόντα εκατομμύρια ευρώ δάνειο πήρε η εταιρεία Πήγασος μέσα στην κρίση, όπως παραδέχθηκε καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο έκδοτης του, Φώτης Μπόμπολας. Oπως ανέφερε, το δάνειο  είχε συναφθεί το 2014 και εκταμιεύτηκε το 2016 ενώ πρόσθεσε πως βρίσκεται σε καθεστώς «παγώματος» και οι τόκοι του, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, έχουν πληρωθεί κανονικά.