Ελευθερουδάκης: «Φέσωνε προμηθευτές – Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι»

Την άλλη άποψη σχετικά με το κλείσιμο του Ελευθερουδάκη και τα… δάκρυα «αλληλεγγύης» που πλημμύρισαν το διαδίκτυο, εξέφρασε η εκδότρια Αθηνά Σοκόλη με ανάρτησή της στο Facebook.

Η υπεύθυνη του Εκδοτικού Οίκου Σοκόλη έγραψε πράγματα γνωστά σε εκδότες και συγγραφείς, άγνωστα ωστόσο στο ευρύ κοινό, που ένα μέρος του χειραγωγήθηκε σε «υστερίες» συμπαράστασης υποκινούμενο από στρατευμένα δημοσιεύματα προφανώς με πολιτικά κίνητρα.

«Ορμώμενη από τους τίτλους τέλους του Ελευθερουδάκη, λίγο νωρίτερα του Παπασωτηρίου, ακόμα λίγο νωρίτερα, των Metropolis, και έχοντας, 20 χρόνια τώρα, βαθιά γνώση του εκδοτικού τοπίου», εξηγεί η Αθηνά Σοκόλη στη εισαγωγή της ανάρτησής της και συνεχίζει:

«Σοβαρά τώρα, τέτοιες επιχειρήσεις θέλετε; Που για χρόνια φεσώνουν τους προμηθευτές τους με υπέρογκα ποσά, για τα οποία οι τελευταίοι έχουν πληρώσει εφορία της τάξεως του 38%, έχουν αποδώσει ΦΠΑ, και όταν έρχεται η ώρα της είσπραξης με εξάμηνες επιταγές, μη τον είδατε τον Παναή.

Που λειτουργούν με λογικές τού, αν δεν μου κάνεις την προτεινόμενη έκπτωση, σε αφήνω εκτός ή σε καταχωνιάζω στα ενδότερα.

σοκολη

Που για χρόνια λειτουργούσαν ως μειοδότες και προμηθευτές του υπουργείου Παιδείας για τις σχολικές βιβλιοθήκες, θεωρώντας ότι έπρεπε να προμηθεύουν τις σχολικές βιβλιοθήκες με βιβλία μαγειρικής, κηπουρικής και διακόσμησης, γιατί τους τίτλους αυτούς τους προμηθεύονταν οι ίδιοι κοψοχρονιά.

Για επιχειρήσεις που άφηναν απλήρωτους για μήνες τους υπαλλήλους τους για να ανοίγουν παραρτήματα παντού.

Για επιχειρήσεις που δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Κράτος.

Για επιχειρηματίες που λειτουργούσαν στεγνά ως εμπορίσκοι και τυχοδιώκτες, ουδεμία έχοντας σχέση με το αντικείμενό τους.

Αυτές οι επιχειρήσεις καλά κάνουν και κλείνουν (αν κλείνουν τελικά, και δεν ξανανοίξουν με άλλο όνομα, λίγο πιο κάτω, αφού έχουν μπει στο άρθρο περί πτώχευσης, έχει παραγραφεί το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών τους, και όλα λάδι…), μπας και καθαρίσει ο τόπος.

Εμάς να κλαίτε, εν προκειμένω, που χάσαμε τα λεφτά μας, και πληρώσαμε και από πάνω. Αυτοί θα βρουν τον τρόπο τους. Και ο νοών νοείτω».