Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα λέει ο Τσίπρας

Του Γιώργου Κράλογλου

Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, παπαγαλίζουν ορισμένοι αστοιχείωτοι του ΣΥΡΙΖΑ, ανίκανοι να καταλάβουν τα ογκώδη έξοδα των αυθαιρεσιών τους για “λύσεις στα αδιέξοδα” όπως το δημοψήφισμα-απάτη, η “μπλόφα-ρήξης” Βαρουφάκη, τα capital controls και η ακυβερνησία, που ανέβασαν στα 50 δισ. ευρώ το τρίτο μνημόνιο με τα μέτρα του μαύρου Σεπτέμβρη του 2015.

Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα λένε οι “ήρωες” αντάρτες της πλατφόρμας στο ” σκληρό πόκερ” που παίζουν στην πλάτη μας με τον Τσίπρα  έχοντας στο “μανίκι τους” το χαρτί των εκλογών… ερμηνεύοντας κατά πως τους βολεύει το ΟΧΙ και τους χορούς των ιθαγενών στο Σύνταγμα.

Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα λέει ο Τσίπρας “χτυπώντας το παιχνίδι” με τους αντάρτες πιστεύοντας ότι το ρεύμα που διαθέτει εκφράζει και εμπιστοσύνη στην πολιτική του.

Ας μετρήσει (με όποιον τρόπο θέλει) το ρεύμα αυτό μετά τον προσεχή Σεπτέμβρη που θα πλακώσουν τα παντός είδους ραβασάκια… και τα ξαναλέμε.

Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα λέει και το αντιπολιτευτικό αλαλούμ και στηρίζει τον Τσίπρα να βγάλει τα κάστανα, του τρίτου μνημονίου, από την φωτιά ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα και το τοπίο στους αριστερούς λες και ο Τσίπρας δεν έχει ευθύνη για τις πλατφόρμες, το μπάχαλο στην οικονομία, στην κοινωνία, στην αγορά εργασίας, στις επιχειρήσεις και στην ακυβερνησία της χώρας.

Αλλά αυτά δεν τα καταλαβαίνουν… στην αντιπολίτευσης γιατί (ας λένε ό,τι λένε εναντίον των εκλογών) οι εκλογές είναι βούτυρο στο ψωμί τους τώρα που έχει ρεύμα ο Τσίπρας και άρα την μοναδική ευκαιρία να στείλει ξανά την πλατφόρμα στα Εξάρχεια.

Θεωρούν μάλιστα (οι περισσότεροι) ότι μια νέα κυβέρνηση Τσίπρα (ως καθαρά μνημονιακή πλέον) θα εφαρμόσει το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο και θα πάρει επάνω της τα 50 δισ. του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων μαζί με τις επάρατες ιδιωτικοποιήσεις, οπότε θα εξασφαλίσουν μείωση κράτους και υπαλλήλων από τα χέρια των αριστερών!

Και αφού (όπως πιστεύουν) το νέο κόμμα του Τσίπρα στην κυβέρνηση θα εισπράξει την ιλιγγιώδη φθορά, ο λαός θα καλέσει σωτήρες από την αντιπολίτευση για να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να τον σώσουν…

Αν δεν κάνουν υπολογισμούς σύμφωνα με αυτά τα σενάρια και αφού η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, ας ρίξουν τον Τσίπρα, ας διαλύσουν τις πλατφόρμες και ας βρουν μεταξύ τους λύση με κυβέρνηση εθνικής ενότητας αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για τα μνημόνια, το χρέος και τις ιδιωτικοποιήσεις, απολύοντας τους κρατικούς υπαλλήλους.

Ας το τολμήσουν αν έχουν τα κότσια αφού η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα…

Αλλά στο ρεύμα Τσίπρα κολλάνε για εκλογές και οι αντάρτες της πλατφόρμας και ας “μετέφρασαν” και αυτοί το δημοψήφισμα όπως τους βολεύει.

Σε ό,τι αφορά τον λαό ας μην γελιόμαστε. Είτε γίνουν είτε όχι εκλογές τίποτε δεν αλλάζει στην τσέπη μας.

Ο λαός θα πληρώσει, από τον Σεπτέμβρη, το τρίτο μνημόνιο με τις μειώσεις των συντάξεων, με τις αυξήσεις σε φόρους, με τις αυξήσεις σε όλα τα καταναλωτικά είδη, με τις αυξήσεις στα φροντιστήρια, με αυξήσεις στο ρεύμα, το νερό, τις μετακινήσεις και την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.

Συνεπώς τα επιπλέον του μνημονίου θα τα πληρώσουμε, γιατί έτσι βόλευε και τον Τσίπρα να μεταφράσει το δημοψήφισμα που, όπως σαφέστατα αποδείχθηκε, ήταν σε βάρος του λαού…

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα και για τον Τσίπρα και για την πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση.

Με το τρίτο μνημόνιο όμως θα περάσουμε (έτσι και αλλιώς) και στην τελευταία πράξη του κουκλοθέατρου του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε με την μπουρδολογία της αντιμνημονιακής κυβέρνησης με “κλούβιο” τον Βαρουφάκη και “σουβλίτσα” την Ζωή που “δέρνουν” τους κακούς δανειστές.

Πέφτοντας δε (με εκλογές ή χωρίς εκλογές) η “αυλαία” της αριστερής κυβερνητικής κωμωδίας με την σημερινή της μορφή… ίσως δοθεί και η ευκαιρία να θυμηθούμε ότι η Ελλάδα από το 1981 (ως δέκατο μέλος της ΕΟΚ) έχει πάρει 1.300 δισ. ευρώ για ενισχύσεις από τα κατά καιρούς Ταμεία της, από τις τσέπες των ευρωπαίων φορολογούμενων και από τις Τράπεζές τους ως δανεικά. Και τώρα που έφθασε η ώρα να πληρώσουμε τους αποκαλούμε πραξικοπηματίες, κλέφτες και κατακτητές ενός φτωχού και ανυπεράσπιστου λαού. ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν και πολύ μας πάει…

[email protected]