Η ακύρωση του σχεδίου ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα εγκυμονεί κινδύνους

Η ακύρωση του σχεδίου ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας μας, προειδοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, μιλώντας στη Βουλή.

«Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου, ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους, που οι ίδιοι προσπαθούν τώρα να ανασκευάσουν», υπογράμμισε ο κος Φίλης.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις πολιτών αλλά και τις ενστάσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πρόσθεσε: «Ο πραγματικός ελέφαντας είναι ότι η Ευρώπη δεν δέχεται ότι το Ισλάμ είναι εδώ και ζητά μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Διαμαρτύρονται έντονα κάποιοι ότι είναι πολλοί οι μουσουλμάνοι και ισλαμοποιείται η χώρα μας και πως θα είναι πόλος έλξης το τζαμί. Αν ίσχυε αυτό δεν θα ήταν κανείς στην Αθήνα αλλά στην Θράκη. Να μη συμβεί ό,τι επιδιώκουν οι φονταμενταλιστές, δηλαδή ένας θρησκευτικός πόλεμος. Εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα πληρώσουν το ακριβότερο τίμημα».

Ο κ. Φίλης είπε ακόμη πως «οι υπόλοιποι που δυσπιστούν για το τέμενος και είναι υπέρ της ελευθερίας να σκεφτούν. Είναι προτιμότερο να λειτουργεί ένα άτυπο τζαμί ή με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ; Ένα άτυπο τζαμί ή με άδεια πυροσβεστικής υπηρεσίας; Σε παράνομο κτήριο με κίνδυνο σεισμού ή σε ασφαλές κτήριο; Ένα άτυπο τζαμί χωρίς τουαλέτες ή με άδεια δημόσιας υγείας; Η ύπαρξη άτυπων τζαμιών είναι ντροπή για τη χώρα και τους Μουσουλμάνους και ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας».

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι η εκκλησία ήταν πάντα σύμφωνη με την κατασκευή τεμένους αρκεί αυτό να συνέβαινε εντός του ελληνικού νόμου, ενώ προκάλεσε αίσθηση αναφέροντας ότι «όλοι οι πρωθυπουργοί, από το 1894, ήταν θετικοί για την κατασκευή του, ακόμη κι ο Μεταξάς κι ο Παπαδόπουλος».