Η «Σέξι» προσέγγιση της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών

Ένα ιδιαίτερα ατυχές και κακόγουστο περιστατικό συνέβη, στις 12 Μαΐου, την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών- Νοσοκόμων καθώς μια εταιρεία online πωλήσεων στην Κίνα, επέλεξε την ημέρα αυτή για να λανσάρει τη νέα κολεξιόν της που δεν αφορά σε πραγματικές νοσοκόμες αλλά σε εκείνες των… ανδρικών φαντασιώσεων, δηλαδή ρούχα και… εσώρουχα νοσοκόμων, δονητές και προφυλακτικά!

Η διαφήμιση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ειδικά στα social media. Πολλοί ήταν οι χρήστες του ίντερνετ στην Κίνα, που τόνισαν πως η παρουσίαση της συλλογής ρούχων και ερωτικών αξεσουάρ ήταν προκλητική και απωθητική, ενώ η φωτογραφία που ανέβασε ένας γιατρός με την προσφορά της εταιρείας JD.com είχε περισσότερα από 12.000 «share», σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

«Δεν μας νοιάζει αν πουλάτε σέξι εσώρουχα, προσβάλλετε κάθε νοσοκόμα συνδέοντάς τες με τέτοια προϊόντα την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσοκόμων», ανέφερε ο ίδιος γιατρός. «Απαιτούμε μια συγγνώμη από την εταιρεία».

Η εταιρεία τελικά «κατέβασε» τη διαφήμισή της και απολογήθηκε για την προσβλητική φύση της.

«Είχαμε μια διαφήμιση που ήταν κακόγουστη, αντίθετη με τις αξίες τις εταιρείας μας και εντελώς απαράδεκτη. Αναθεωρούμε τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου για να διασφαλίσουμε πως τέτοιου είδους περιστατικά δεν θα ξανασυμβούν στο μέλλον», ανέφερε η εταιρεία.

Many thought the promotion was in poor taste.