Η Ελληνορθόδοξη εκκλησία και ο Πάπας στο «στόχαστρο» του ISIS

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Η Ελληνορθόδοξη εκκλησία και ο Πάπας στο «στόχαστρο» του ISIS

Σε νέο παραλήρημα μίσους, αυτή τη φορά εναντίον των Ελληνορθόδοξων αλλά και όλων των Χριστιανών, προχωρούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μέσω του περιοδικού προπαγάνδας Dabiq.

Στο «στόχαστρο» μπαίνουν και οι Εβραίοι, με τους τζιχαντιστές να απειλούν ότι θα «καταστρέψουν όλους τους αλαζόνες» και να προτρέπουν τους απανταχού υποστηρικτές τους να προχωρήσουν σε επιθέσεις εναντίον θρησκευτικών στόχων.

«Προσευχηθείτε να πέσει η κατάρα του Αλλάχ πάνω στους ψεύτες» αναφέρει το ανατριχιαστικό δημοσίευμα, που ζητάει παράλληλα από τους μαχητές να «σπάσουν τον σταυρό».

«Έχετε δύο επιλογές… Είτε να ρισκάρετε το θάνατο σε έναν μάταιο πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους είτε να ασπαστείτε το Ισλάμ και να μπείτε στους κήπους του παραδείσου» αναφέρει το δημοσίευμα, που κάνει την εμφάνισή του μετά από σειρά επιθέσεων στην Ευρώπη και τη σφαγή του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ στην εκκλησία της Ρουέν στη Γαλλία.

Το 15ο τεύχος του περιοδικού Dabiq περιέχει και αρκετές σοκαριστικές εικόνες της βίαιης δράσης των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία. Μεταξύ των φρικιαστικών φωτογραφικών που δημοσιεύει είναι και ορισμένες από αποκεφαλισμούς και λιθοβολισμούς «άπιστων»… Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο Ορλάντο και τη Γαλλία, αποκαλώντας «ιππότες» τους μακελάρηδες.

«Ο πόλεμος εναντίον του Ισλάμ ούτε θα επιτύχει ούτε θα σας ωφελήσει. Θα αποτύχεις επειδή μάχεσαι εναντίον αυτών που έχουν συμμαχήσει με τον Αλλάχ» λέει το προπαγανδιστικό άρθρο και συνεχίζει: «Ισχυρίζεστε ότι οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί ακολουθούν την θρησκεία που θα τους επιτρέψει να μπουν στον παράδεισο. Δεν έχετε καμία απόδειξη για αυτό…».