Ηττήθηκε κατά κράτος η… συμμαχία στη Σούπερ Λίγκα για την αναβολή

Με σκορ 13-3 βγήκε η ανακοίνωση κατά Κοντονή για την αναβολή του πρωταθλήματος! * ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός είχαν ζητήσει διορία ενός 24ώρου για να απαντήσουν…

http://www.a-sports.gr/articles-

Απομονωμένη και ηττημένη κατά κράτος βγήκε η συμμαχία ΑΕΚ – ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού σε σχέση με την επίσημη θέση της Σούπερ Λίγκας στο ζήτημα της απόφασης Κοντονή να βάλει «λουκέτο» στο ποδόσφαιρο.

Ο εκτελών χρέη προέδρου, αναπληρωτής επικεφαλής της διοργανώτριας (έχει βάσει καταστατικού αυτό το δικαίωμα) Χρήστος Δάρας επικοινώνησε προσωπικά με όλες τις ΠΑΕ. Και από τις 16 ομάδες οι 13 ήταν θετικές (και ο Χριστοβασίλης του ΠΑΣ, που αρχικά δεν είχε βρεθεί στο τηλέφωνο), σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 23.00 της Πέμπτης (18/8)!

Οι μόνες ΠΑΕ που δεν απάντησαν θετικά στο να υπάρξει άμεση και ξεκάθαρη αντίδραση στην αναβολή που επέβαλε ο υφυπουργός στην έναρξη του πρωταθλήματος ήταν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Ακόμα όμως και η συμμαχία απέφυγε να πει ευθαρσώς ότι διαφωνεί και κατ’ επέκταση να ταχθεί υπέρ της απόφασης Κοντονή.

Οι τρεις ομάδες δεν θέλησαν να καταγραφεί η θέση τους και, φοβούμενες τις πιθανές νομικές κυρώσεις – διεκδικήσεις των υπόλοιπων ΠΑΕ εναντίον τους με αφορμή την οικονομική ζημία (δεν υπάρχουν τηλεοπτικές δόσεις, χορηγικά προγράμματα, έσοδα εισιτηρίων κ.λπ.) που προκαλεί η μη έναρξη της Σούπερ Λίγκας στην αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία της, έκαναν… ντρίμπλα.

Η συμμαχία ζήτησε από τον Δάρα διορία ενός 24ώρου μέχρι να δώσει την απάντησή της! Με δεδομένο, ωστόσο, ότι η συντριπτική πλειονότητα ήθελε την ανακοίνωση κατά της αναβολής, αυτή τελικά εκδόθηκε με τη σημείωση ότι εκφράζει την πλειοψηφία και όχι το σύνολο των μελών του συνεταιρισμού.

Αυτό το εντυπωσιακό σκορ… 13-3, πάντως, δείχνει και την τάση που υπάρχει εν όψει του κρίσιμου Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας για τη βιωσιμότητα των ομάδων και του πρωταθλήματος εν γένει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν ΠΑΕ ανάμεσα στις 13 (και αυτή δεν ήταν ο Ολυμπιακός) που πρότειναν η ανακοίνωση να είναι ακόμα πιο σκληρή και αιχμηρή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

Και φυσικά, όλα τα παραπάνω, ως προς την πραγματική στάση της συμμαχίας, καταδεικνύουν με απόλυτο τρόπο και τον πραγματικό στόχο της διαρροής του Παναθηναϊκού τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κατά του Δάρα, η οποία ήταν μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους…

«H Σούπερ Λίγκα καλά θα κάνει να μην ακολουθεί τις εντολές κάποιου και να περιμένει τη γνώμη όλων των μελών της, ως οφείλει. Ο δε αντιπρόεδρός της θα πρέπει να προσέχει τις ενέργειές του», έλεγαν οι «πράσινοι», που εσωτερικά στη διοργανώτρια ζητούσαν προθεσμία, αντιλαμβανόμενοι πως δεν μπορούσαν να πάρουν το κόστος μιας επίσημης αρνητικής τοποθέτησης.