7.12.2014 – Ηρώδου Αττικού… 180 | Mikrometoxos.gr

7.12.2014 – Ηρώδου Αττικού… 180

07.12.2014 09:09
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Κορυφώνεται η κινητικότητα στα στρατόπεδα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εν όψει της προεδρικής εκλογής, που αναμένεται να επισπευσθεί. Οι αριθμητικές ισορροπίες στη Βουλή είναι εύθραυστες, με τους ανεξάρτητους βουλευτές και τους συναδέλφους τους σε ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ να βρίσκονται στο επίκεντρο των διεργασιών.

 

Ο νυν και ο πρώην επίτροπος της χώρας στην Κομισιόν, Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας αντίστοιχα, εμφανίζονται ως οι επικρατέστεροι στη λίστα της κυβερνητικής πρότασης. Λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο πρώην πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος.

Σε μια πολύ μικρή λίστα που δεν υπερβαίνει τα τρία ονόματα, φέρεται να έχουν καταλήξει οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να διαδεχθούν τον Κ. Παπούλια στη θέση του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας.

Εφόσον προκριθεί τελικά η επιλογή της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής, οι ηγέτες των δυο κομμάτων που συγκυβερνούν θα πρέπει να ανακοινώσουν ταυτόχρονα και την ημερομηνία εκκίνησης των διαδικασιών και το όνομα που προτείνουν για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, έτσι ώστε να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα και χωρίς κανένα κενό τη θέση τους.

Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους της Κυριακής»

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014