ΗΧΗΡΟ μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο για το χρέος μέσα από το facebook

Μία άκρως συμβολική ανάρτηση, στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, έκανε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της«Συμφωνίας του Λονδίνου», βάσει της οποίας διεγράφη το 60% του χρέους της κατεστραμένης και ηττημένης Γερμανίας.

Ο κ. Τσίπρας, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη χρονική στιγμή και ενόψει των αποφάσεων του ESM για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα διευθέτησης του ελληνικού δημόσιου χρέους, έγραψε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ενώ η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της.

Σαν σήμερα, στις 8 Αυγούστου του 1953, ολοκληρώνεται η σχεδόν 6μηνη διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της, με την υπογραφή της «Συμφωνίας του Λονδίνου».

Η καταχρεωμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γερμανία απολαμβάνει τη μέγιστη κίνηση αλληλεγγύης στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία με τη διαγραφή του 60% του χρέους της, αποπληρωμή σε 30 χρόνια και ρήτρα εμπορικού πλεονάσματος.

Η Συμφωνία υλοποιείται και με την υπογραφή της Ελλάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που βρισκόταν στην αντιπολίτευση αλλά και σήμερα ως κυβέρνηση θέτει επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους έχοντας πλέον κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της.