ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από ένοπλο σε εμπορικό κέντρο

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ από ένοπλο που σκότωσε πέντε ανθρώπους σε εμπορικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός ενόπλου που σκότωσε πέντε ανθρώπους μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο, στην Πολιτεία Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αστυνομικών αρχών, τα θύματα είναι πέντε, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μαρκ Φράνσις, είπε ότι ο ύποπτος είναι “ένας ισπανόφωνος που φορούσε γκρι ρούχα”.

Ο δράστης άνοιξε πυρ μέσα στο εμπορικό κέντρο Cascade Mall στην πόλη Μπέρλινγκτον που απέχει 110 χιλιόμετρα βορείως του Σιάτλ. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως και εκκένωσε το εμπορικό κέντρο, αποκλείοντας ταυτόχρονα την πρόσβαση σε αυτό.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στον τηλεοπτικό σταθμό KOMO News ότι ο ένοπλος μπήκε σε ένα κατάστημα Macy’s και άνοιξε αμέσως πυρ. “Άκουσα έναν πυροβολισμό (…) μετά τρεις άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν φωνάζοντας «όπλο» και κατόπιν ακούστηκαν πολλά πυρά”, αφηγήθηκε ο Αρμάντο Πατίνο, υπάλληλος σε ένα κατάστημα ένδυσης. “Επέστρεψα στο μαγαζί. Κάποιοι άνθρωποι δεν ήξεραν πού να πάνε, τους έβαλα κι αυτούς στο κατάστημα”, πρόσθεσε.

Επί πολλές ώρες, έντεκα ομάδες αστυνομικών και δύο ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων ερευνούσαν το κτίριο που καταλαμβάνει επιφάνεια 40.320 τετραγωνικών μέτρων. Το εμπορικό κέντρο θα παραμείνει κλειστό σήμερα.