ΗΠΑ: Νεκρός ο ιμάμης του Κουίνς και ο βοηθός του

Ένας ιμάμης και ο βοηθός του σκοτώθηκαν το Σάββατο από τα πυρά αγνώστου, όταν πυροβολήθηκαν στο κεφάλι λίγο πριν από τις 14:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος) στην εργατική συνοικία Όζον Παρκ, στο Κουίνς.

Ο 55χρονος ιμάμης Μολάμα Ακόντζι και ο 64χρονος βοηθός του Τάρα Ούντιν σκοτώθηκαν κοντά σε τέμενος της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία δεν έχει διαπιστώσει ακόμη τα κίνητρα του δράστη του εγκλήματος.

Οι δύο άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Jamaica, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ιμάμη Ακόντζι και υπέκυψε στα τραύματά του ο βοηθός του, Ούντιν, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τίποτε δεν δείχνει στην προκαταρκτική έρευνα ότι αποτέλεσαν στόχο λόγω της πίστης τους», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος για την διάπραξη του εγκλήματος, ο οποίος διαφεύγει, πλησίασε τα δύο θύματά του από πίσω. Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν μετά τους πυροβολισμούς να απομακρύνεται από τον τόπο του εγκλήματος με περίστροφο.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν την ώρα που έβγαιναν από το τέμενος Αλ Φούρκαν Τζέιμ Μάστζιντ μετά την προσευχή, με θρησκευτική ενδυμασία.

«Όταν ένας θρησκευτικός αξιωματούχος σκοτώνεται μέρα μεσημέρι στους δρόμους του Κουίνς, οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι ως κοινότητα και να αξιώσουμε δικαιοσύνη!», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της συνοικίας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Έρικ Ούλρικ.

Σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν στο Twitter, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το βράδυ κοντά στον τόπο του εγκλήματος, φωνάζοντας: «Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη».