ΗΠΑ: Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα

Την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, χωρίς παράλληλα να κρύβει τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον για τις συνέπειες που θα είχε το ενδεχόμενο μίας ελληνικής χρεοκοπίας.

«Ανησυχούμε για την επίδραση που θα έχει μια ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία – και τα πράγματα που συμβάλλουν σε κάποια αστάθεια στη διεθνή οικονομία συχνά επηρεάζουν και την οικονομία των ΗΠΑ», δήλωσε την Τετάρτη ο κ. Ερνεστ, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αυτός, όπως είπε, είναι ο λόγος που υπάρχει αυτός ο βαθμός εμπλοκής του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών «στην προσπάθεια να φέρει τους Έλληνες και τους συνεργάτες τους μαζί για να λύσουν τις διαφορές τους με τρόπο που δεν θα συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση είτε της ευρωπαϊκής οικονομίας είτε της παγκόσμιας οικονομίας».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπενθύμισε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα «είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα αυτό στη συνάντηση της Ομάδας G7» και κατέληξε:

«Συνεχίζουμε να νιώθουμε αισιοδοξία από το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν πως το να βρεθεί λύση στην κατάσταση πριν εξαντληθεί το χρονικό όριο είναι προς όφελος όλων των πλευρών που συμμετέχουν στις συζητήσεις, οπότε ελπίζουμε ότι θα το επιτύχουν».