ΗΠΑ: Εκτροχιάστηκε τρένο στο Νιου Τζέρσεϊ

Μέσα στον σταθμό Hoboken του Νιου Τζέρσεϊ εκτροχιάστηκε ένα τρένο και από το σιδηροδρομικό ατύχημα τραυματίστηκαν περισσότερα από 100 άτομα και τρια σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με το αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου.

Από την πρόσκρουση του τρένου σημειώθηκαν πολλές υλικές ζημιές στον σταθμό.

Το Χόμποκεν βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μανχάταν, στην άλλη όχθη του ποταμού Χάντσον. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί, τοπική ώρα. Το τρένο ανήκει στην εταιρεία New Jersey Transit.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το τρένο δεν σταμάτησε μπαίνοντας στον σταθμό και προσέκρουσε σε έναν τοίχο, στο τέλος των γραμμών. Οι πρώτες εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα τμήμα του τρένου “σφηνωμένο” στον τοίχο και ένα δεύτερο να έχει σκαρφαλώσει πάνω στην αποβάθρα.

Από τη σύγκρουση, κατέρρευσε ένα μέρος της οροφής του σταθμού, ανέφεραν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες. “Όταν έφτασα, είδα ανθρώπους να φεύγουν τρέχοντας, είδα τραυματίες, πολλούς σοβαρά. Οι ζημίες ήταν τεράστιες.

Η οροφή, ένα μέρος της οροφής, κατέρρευσε”, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάντσο Μπερνασκόνι, ο διευθυντής του πρακτορείου Getty που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον σταθμό.