Ζώα πεθαίνουν από την πείνα σε ζωολογικούς κήπους της Βενεζουέλας

Η έλλειψη τροφίμων στη χώρα χτυπά και το ζωικό βασίλειο

Η έλλειψη τροφίμων που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα εκτός από τον πληθυσμό της χώρας, πλήττει και τα ζώα στους ζωολογικούς κήπους, καθώς σε έναν μόνο κήπο έχουν λιμοκτονήσει περίπου 50 ζώα τους τελευταίους 6 μήνες, σύμφωνα με το Reuters.

Στο ζωολογικό κήπο στο Caricuao, έναν από τους μεγαλύτερους της χώρας, έχουν πεθάνει μεταξύ άλλων βιετναμέζικα γουρούνια, κουνέλια και πουλιά, μερικά εκ των οποίων είχαν να τραφούν για 2 βδομάδες, σύμφωνα με τον Marlene Sifontes, επικεφαλής του συνδικάτου εργαζόμενων δημόσιου ινστιτούτου που επιβλέπει τους ζωολογικούς κήπους της χώρας.

«Η ιστορία των ζώων στο Caricuao είναι μια μεταφορά των βασάνων των κατοίκων της Βενεζουέλας», δηλώνει ο ίδιος.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακριβείς αριθμούς, όμως κρατικοί εισαγγελείς έχουν ανοίξει έρευνα για το θάνατο «διαφόρων ειδών άγριας ζωής» του κήπου.

Από την άλλη, στο ζωολογικό κήπο στο Paraguana, τρία ζώα πέθαναν από την πείνα το Μάιο, ενώ οι έξι αρκούδες που φιλοξενούνται, τρέφονται με τη μισή ποσότητα που απαιτείται για την επιβίωσή τους.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Reuters…venezuela_zoo2venezuela_zoo3venezuela_zoo4venezuela_zoo5venezuela_zoo6venezuela_zoo7venezuela_zoo8venezuela_zoo9venezuela_zoo10venezuela_zoo11venezuela_zoo12venezuela_zoo13venezuela_zoo14venezuela_zoo15venezuela_zoo16venezuela_zoo17venezuela_zoo18

Κάντε Like το newsbeast.gr