Ζωή σαν παραμύθι! – Ο δισεκατομμυριούχος σαουδάραβας πρίγκιπας που δωρίζει την περιουσία του

Την μεγαλόψυχη απόφασή του να δωρίσει 32 δισεκατομμύρια από την περιουσία του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, προκειμένου να οικοδομήσει ένα «καλύτερο κόσμο ανοχής, αποδοχής, και ισότητας για όλους», ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος Σαουδάραβας πρίγκιπας Alwaleed bin Talal.

Ο πρίγκιπας, ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, δήλωσε: «Ήθελα να συμβάλλω στην εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας και στην υποστήριξη της ανάπτυξης, της υγείας και της εκπαίδευσης και στις πιο υποβαθμισμένες κοινότητες».

Τα χρήματα, που όπως δήλωσε ήταν όλη του η περιουσία, θα δεσμευτούν στην Alwaleed Philanthropies, τον φιλανθρωπικό οργανισμό του πρίγκιπα, στον οποίο έχει ήδη δώσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό θα δαπανηθεί για την ανάπτυξη των κοινοτήτων, την παροχή αρωγής σε περιπτώσεις καταστροφών και την υποστήριξη των γυναικών και των νέων.

Prince Alwaleed Bin Talal, Saudi billionaire and founder of Kingdom Holding Co.

Όπως ανέφερε ο Alwaleed, η φιλανθρωπία ήταν ένα «αναπόσπαστο μέρος» της ισλαμικής πίστης του και ότι ο πλούτος του είναι «φτιαγμένος από τον Θεό και από αυτό το μεγάλο έθνος (Σαουδική Αραβία)». Παρά το γεγονός ότι τα χρήματα θα πάνε και σε διεθνείς σκοπούς, είπε ότι η Σαουδική Αραβία και η Μέση Ανατολή ήταν η προτεραιότητά του.

http://cdn.luxedb.com/wp-content/uploads/2011/10/Prince-Alwaleed-bin-Talal-7.jpg

«Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας μου επιτεύχθηκε σε αυτή την ευλογημένη χώρα, η Σαουδική Αραβία είναι η υπ ‘αριθμόν ένα προτεραιότητα. Κατόπιν οι φιλανθρωπικές μας προσπάθειές θα επεκταθούν σε χώρες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες», πρόσθεσε .

Η Alwaleed Philanthropies έχει ήδη συνεργαστεί με παγκόσμια φιλανθρωπικά ιδρύματα συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. Ο Bill Gates έχει περιγράψει τη δέσμευση του πρίγκιπα ως πηγή έμπνευσης.

«Η γενναιόδωρη δέσμευση του πρίγκιπα Alwaleed υπόσχεται να επεκτείνει σημαντικά το μεγάλο έργο που το ίδρυμά του, έχει ήδη κάνει. Το δώρο του είναι πηγή έμπνευσης για όλους εμάς που εργαζόμαστε στη φιλανθρωπία σε όλο τον κόσμο», έχει δηλώσει ο Gates.

http://www.gatesnotes.com/~/media/Images/Articles/Health/Vaccines/Global-Vaccine-Summit-We-Changed-History/Vaccine-Summit-gallery/HRH-Alwaleed-bin-Talal.ashx?la=en&hash=40D8239EA34FEA23F795482281B1B1932ABAFB60

Ο Talal είναι ένας διάσημος επιχειρηματίας και επενδυτής. Η εταιρεία του Kingdom Holding έχει επενδύσεις που κυμαίνονται από πολυτελή ξενοδοχεία, όπως το The Four Seasons Savoy Hotel του Λονδίνου και μέσα ενημέρωσης, όπως η News Corp και η Time Warner. Ο Alwaleed είπε ότι η δωρεά των 32 δισ. δολαρίων ήταν ξεχωριστή από το μερίδιό του στην Kingdom Holding και δεν θα έχει επιπτώσεις επί των μετοχών της εταιρείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Alwaleed έχει γίνει πρωτοσέλιδο. Είναι γνωστός για την πολυδάπανη ζωή του και πρόσφατα τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας προσφέροντας 100 Bentleys στους πιλότους μαχητικών τζετ που είχαν πάρει μέρος στις απεργίες στην Υεμένη.

Σήμερα, το περιοδικό Forbes κατατάσσει τον Alwaleed ως τον 34ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με περιουσία 22.6 δισεκατομμύρια δολάρια.

http://www.thenational.ae/storyimage/AB/20131229/ARTICLE/131229220/AR/0/&MaxW=640&imageVersion=default&AR-131229220.jpg

Σπουδές

Σπούδασε στο Menlo College στο Atherton της Καλιφόρνια όπου απέκτησε την δυτική αντίληψη του κόσμου.
Τελειώνοντας τις σπουδές του, πήρε δώρο από τον πατέρα του το ποσό των 30.000 δολαρίων, και με δάνειο 300.000 δολαρίων έκανε το πρώτο βήμα που τελικά τον οδήγησε στην αμύθητη περιουσία του. Το 1991 επένδυσε σε μια μικρή εταιρεία με την επωνυμία Citicorp.

Ήταν 36 ετών και αυτή η κίνηση του εξασφάλισε 800 εκατομμύρια. Μέχρι το 2005 είχε περιουσία 10 δισεκατομμυρίων.

http://assets3.exame.abril.com.br/assets/images/2013/4/170632/size_810_16_9_Prince_Alwaleed_Bin_Talal_Alsaud.jpg

Έχει 4 γάμους και 4 διαζύγια

Η τελευταία σύζυγός του ήταν η πανέμορφη πριγκίπισσα Ameera Al-Taweel, αλλά ο ίδιος αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι έχουν χωρίσει.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/03/05/article-2288447-1873B5B7000005DC-579_634x399.jpg

Διαθέτει συλλογή κοσμημάτων αξίας 700 εκ. δολαρίων!

Μέσα στην αμύθητη περιουσία του συμπεριλαμβάνονται κοσμήματα αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων! Αυτό αναφέρει δημοσιογράφος του Forbes που τον επισκέφθηκε το 2009. Τότε, ο ίδιος φέρεται να αποκάλυψε μέρος της εντυπωσιακής συλλογής κοσμημάτων, που ισχυρίστηκε ότι είναι αφόρετα. Το πιο εντυπωσιακό είναι ένα περιδέραιο με διαμάντια και σμαράγδια και με αντίστοιχο δαχτυλίδι αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων!

http://www.thetimes.co.uk/tto/multimedia/archive/00436/77625386_alwaleed_436656c.jpg

Είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών

Ο πρίγκιπας υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι οι μισοί από τους υπαλλήλους της εταιρείας του Kingdom Holding Company είναι γυναίκες.

«Ειλικρινά πάντα δίνω έμφαση στα προσόντα ανεξαρτήτως του φύλου» έχει δηλώσει σε εφημερίδα.

«Προσπαθώ να είμαι δίκαιος με τις γυναίκες, επειδή τα δικαιώματά τους εξακολουθούν να μην αναγνωρίζονται πλήρως στη χώρα μας», προσθέτει.

Ωστόσο, κάποιοι τον κατηγορούν ότι τα κάνει όλα για τη δημοσιότητα.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η γυναίκα πιλότος που έχει στο προσωπικό του, δεν έχει πετάξει σχεδόν ποτέ κανένα αεροσκάφος του και όταν την προσέλαβε ο Alwaleed είπε στο προσωπικό της πολιτικής αεροπορίας ότι δεν θα πετούσε ποτέ.

http://img.timeinc.net/time/photoessays/2008/alwaleed_franco/alwaleed_01.jpg