Επιστρέφει την έκθεση της ΤτΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ως «απαράδεκτη» επιστρέφει την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη νομισματική πολιτική της χώρας η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, η Ζ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα ότι «με αντιθεσμική κίνηση σπεύδει στα κλεφτά να αποστείλει ένα διαβιβαστικό, στα γρήγορα, για να παρέμβει απαραδέκτως στην διαδικασία» αποστέλλοντας την Έκθεση και προβαίνοντας «σε μία σειρά από κρίσεις και διατυπώσεις που αναντίρρητα επηρεάζουν αυτά που τεκταίνονται».

«Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα παραβιάζουν το δικαίωμα του λαού στην αλήθεια και την διαφάνεια», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου παρεμβαίνοντας στην πρώτη παρουσίαση των συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Ανακοίνωσε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα ο Γ. Στουρνάρας θα κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς «έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική που περιγράφηκε».

Η πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι μονομερώς και χωρίς συνεννόηση ο Διοικητής της ΤτΕ απέστειλε την Έκθεση μέσα σε ένα στικάκι, χωρίς τυπωμένο αντίτυπο, όπως συνηθίζεται.

«Στικάκια δεν παραλαμβάνει το Κοινοβούλιο, στικάκια άλλοι κρατούσαν στα συρτάρια τους», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη εμμέσως στο στικάκι με την λίστα Λαγκάρντ που κατείχε ο Ευ. Βενιζέλος.

Μάλιστα το συνέδεσε με την παρουσίαση σήμερα των συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

«Ήταν τέτοια η σπουδή, η ανησυχία παρέμβαση που έπρεπε να σταλεί 10.40 το πρωί, την ώρα που ξεκινά η παρουσίαση των στοιχείων που αποτελούν ανυπέρβλητο επιχείρημα», τόνισε και πρόσθεσε με έμφαση: «θέλω ως Πρόεδρος της Βουλής και συστήσασα την Επιτροπή να πω στον κ. Στουρνάρα ότι αυτό το έγγραφο επιστρέφεται ως απαράδεκτο. Είναι απαράδεκτη παρέμβαση και στην λαϊκή εντολή και την λειτουργία του Κοινοβουλίου».