Επιλογές και επισημάνσεις για Παίκτες και Traders του ελληνικού χρηματιστηρίου (06/12)

_____

[email protected],77 μονάδες και -1,61%: Το επίπεδο των 1955 μονάδων έχει γίνει η κοντινή αντίσταση. Οι 1925 και 1917 μονάδες είναι οι στηρίξεις. Το Stop μας στο Intraday παραμένει στις 1895 μονάδες.

…………

ΥΓΕΙΑ@0,5210 ευρώ και +8,54%: Tα 0,4600 ευρώ θεωρούνται τεχνικά ως η πλησιέστερη και τα 0,4400 ως η κύρια στήριξη. Το Stop τοποθετείται στα 0,4370 ενώ μία διάσπαση των 0,5000 μπορεί να δώσει συνέχιση προς τα 0,6000 ευρώ που αποτελούν και τον επόμενο στόχο των long.

……………

Η ΑΛΦΑ@1,5500 ευρώ και -4,9% δοκιμάζει και πάλι την στήριξη της ζώνης του 152-154. Το 166 κοντινή αντίσταση

http://freeforumstocks.blogspot.gr/

[email protected],1000 euros και -0,9% : ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Η μετοχή βρίσκεται σε ένα πολύ σημαντικό σημείο που οριοθετεί η γραμμή Ζ  στα 1,12 € που η σημασία της αποδίδεται στο γράφημά μας με κόκκινα παραλληλόγραμμα.

Η  αρχή έγινε με την -ταυτόχρονη- ανοδική διάσπαση και του εκμο 50 ημ και της πράσινης κατερχόμενης για να σχηματιστεί μια βάση πάνω από την προηγούμενη περιξ της Α1, δίνοντας έτσι πολλές πιθανότητες στην συνέχεια της κίνησης.

Στην περίπτωση αυτή, ο όγκος συναλλαγών θα αυξηθεί με στόχο την Α στα 1,20 ευρώ, επίσης ιδιαιτέρως σημαντική, αφου η ενδεχόμενη υπέρβαση της οποίας θα δώσει κατ αρχήν τα τοπικά υψηλά της L ( 1,31€)  και με αυξημένες πιθανότητες καινούργια τοπικά υψηλά.

Εναλλακτικό σενάριο θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός σχηματισμού κούπας με χερούλι, που προϋποθέτει την υποχώρηση από την L και την δημιουργία ενός χερουλιού.

Αντιθέτως  αδυναμία υπέρβασης της Ζ θα επαναφέρει τον τίτλο εντός του οριζόντιου καναλιού  ΖS με πιθανή στήριξη και την Α1 στα 1,02 €.

………….

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (@euro2day.gr): Σε κάθε περίπτωση και όσον αφορά τον Τραπεζικό δείκτη, το κλείσιμο σημαντικά χαμηλότερα των 732 μονάδων, δημιουργεί όλες τις τεχνικές προϋποθέσεις προκειμένου να κλείσει το πρόσφατο “gap” στις 689 – 683 μονάδες.

  • Σε μία τέτοια περίπτωση, οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται για την ΑΛΦΑ (-4,91%) στα 1,50 ευρώ, για την Εθνική (-3,73%) στα 0,258 – 0,25 και 0,233 ευρώ, για την Eurobank (-4,02%) στα 0,64 – 0,63 ευρώ και για την Πειραιώς(-4,31%) στα 2,40 και 2,30 ευρώ.

Στο μη Τραπεζικό ταμπλό του FTSE26, ίσως αξίζουν τεχνικής παρατήρησης οι τίτλοι που, τουλάχιστον, τα “πάλεψαν” κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Fourlis (+0,74%), που δείχνει να επιμένει πλαγιοανοδικά με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στα 5,62 και 5,88 ευρώ. Μπορεί ο τίτλος να παραμένει “long” όσο δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 5,29 ευρώ, όμως χρειάζεται προσοχή καθώς δεν αποκλείεται να “βρέξει πωλήσεις” εν όψει επικείμενης εξόδου από τον FTSE (18/12).

Με επόμενη αντίσταση στα 8,56 – 8,60 ευρώ και πρώτη στήριξη στα 8,00 ευρώ κινείται ο τίτλος της Grivalia (+0,96%), που παραμένει “short” όσο αδυνατεί να δώσει κλεισίματα υψηλότερα των 9,03 ευρώ.

Παραμένει σε ημερήσιο “long” όσο δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 3,90 ευρώ η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (0%), όμως δείχνει ότι χρειάζεται το … κάτι παραπάνω για να υποσκελίσει τις επόμενες αντιστάσεις στα 4,22 – 4,25 και πολύ περισσότερο την αντίσταση στα 4,41 ευρώ.

Με την πρόσφατη υπέρβαση των 10,10 ευρώ έδωσε σήμα επανατοποθετήσεων ο ΟΤΕ (+0,29%), με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στα 10,50 ευρώ και την πρώτη στήριξη στα 9,90 ευρώ.

Διατηρεί την επαφή του με τα πρόσφατα υψηλά τρέχοντος έτους ο Σαράντης(-0,31%), έστω και αν συμπλήρωσε τρίτη συνεχόμενη, ήπια, πτωτική συνεδρίαση. Η πρώτη αντίσταση στην ζώνη 13,44 – 13,55 ευρώ, ενώ χάθηκε η πρώτη στήριξη στο ψυχολογικό όριο των 13,00 ευρώ. Το “stop” στο ημερήσιο “long”, στα 11,97 ευρώ.

Δείκτης Καναλιού Αξίας (CCI-Commodity Channel Index)Γενικά
Ο δείκτης Καναλιού Αξίας υπολογίζεται ως εξής: Πρώτα υπολογίζεται η διαφορά ανάμεσα στη μέση τιμή της μετοχής και τη μέση τιμή των μέσων όρων στη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου αναφοράς. Αυτή η διαφορά συγκρίνεται κατόπιν με τη μέση διαφορά για την ίδια χρονική περίοδο. Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται μετά με μια σταθερά, για να τροποποιηθεί ο δείκτης έτσι ώστε να ταλαντεύεται σ’ ένα νορμάλ διάστημα μεταξύ του -100 και του +100.Ερμηνεία
Ο δεικτης Καναλιού Αξίας πρωτοχρησιμοποιήθηκε σε εμπορεύματα, αλλά μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και για μετοχές ή αμοιβαία κεφάλαια.Υπάρχουν δύο μέθοδοι ερμηνείας του δείκτη:

α) Επισήμανση αποκλίσεων
Μια δημοφιλής μέθοδος ανάλυσης του δείκτη είναι η αναζήτηση αποκλίσεων κατά τις οποίες η μετοχή ανεβαίνει (κατεβαίνει), συνεχώς ενώ ο δείκτης Καναλιού Αξίας δεν ξεπερνάει προηγούμενα ανώτερα (κατώτερα) επίπεδα του. Αυτή η απόκλιση συνοδεύεται, συνήθως, από διόρθωση (αντιστροφή) της τιμής της μετοχής.

β) Σαν δείκτης υπερ-αγορασμένης/υπερ-πουλημένης μετοχής
Ο δείκτης Καναλιού Αξίας συνήθως ταλαντεύεται ανάμεσα στο -100 και το +100. Αν υπερβεί το +100, αυτό λαμβάνεται ως σημάδι υπερ-αγορασμένης μετοχής με μεγάλη πιθανότητα επικείμενης καθοδικής πορείας. Αν ο δείκτης πέσει κάτω από -100 η μετοχή είναι υπερ-πουλημένη με μεγάλη πιθανότητα επικείμενης ανοδικής πορείας.

Στο παραπάνω γράφημα βλέπουμε τρεις περιπτώσεις απόκλισης της τιμής της μετοχής με τον δείκτη CCI. Στο διάστημα ΑΒ η μετοχή ανεβαίνει, όμως ο δείκτης πέφτει. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο διάστημα ΔΕ. Στο διάστημα ΓΔ τώρα η μετοχή πέφτει, αλλά ο δείκτης ανεβαίνει. Τα σημεία Β,Γ και Ε είναι σημεία αντιστροφής.

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

* ,