Επιλογές και επισημάνσεις για Παίκτες και Traders του ΧΑ (22/11)

 

____

Χ.Α: Τι πρέπει να περιμένουμε πριν πάρουμε μία μεσοπρόθεσμη απόφαση…

____

Είναι πολύ σημαντική η ζώνη του 700+ και πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον το κλείσιμο μήνα (725) πριν πάρουμε μία μεσοπρόθεσμη απόφαση.

Κάποιος που μελετάει την αγορά σε μεγάλη εικόνα, μπορεί – αφού σιγουρευτεί – να πάρει αποφάσεις με ησυχία. Και όχι επειδή κάποια επίπεδα χάθηκαν για λίγες συνεδριάσεις.

Οι υπόλοιποι που κινούνται σε μικρότερους χρόνους θα έπρεπε να είναι εκτός.

Aυτοί που είναι εκτός αγοράς για τον όποιο λόγο, πρέπει να έχουν σχέδιο στο πως θα κινηθούν..

Tην αντίθετη συζήτηση είχαμε στην ζώνη του 830-850, με την αγορά να καταγράφει μέχρι και 860.

  • Tμήμα ανάλυσης της Fast Finance. 

Σύμφωνα με την ΑΕΠΕΥ και για τα πιο συντηρητικά χαρτοφυλάκια, το πρώτο σήμα επανεισόδου δίνεται με την υπέρβαση των 1,56 ευρώ για την Alpha Bank,  των 0,255 ευρώ για την Εθνική, των 0,61 ευρώ για την Eurobank και των 2,29 ευρώ για την Πειραιώς.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ @euro2day.gr: 

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε ο τίτλος της ΔΕΗ (+5%), ο οποίος κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν ήλθε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο. Σε ημερήσιο είναι “Long” εδώ και αρκετές συνεδριάσεις, με το “stop” να εντοπίζεται στα 1,88 ευρώ. Η διάσπαση του 2,03 έκανε την διαφορά. Το 2,20 πρώτος και το 2,26 δεύτερος στόχος. Τα 2,04 ευρώ γίνονται πρώτη στήριξη.

Μετά από τρεις συνεδριάσεις, ο ΑΔΜΗΕ (+5,75% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας) “αποφάσισε” να επανέλθει σε κλείσιμο υψηλότερα των 1,75 ευρώ, που ήταν και το πρώτο, τεχνικά, ζητούμενο, με “καύσιμα” και από τα σχετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα. Το “stop” στο ημερήσιο “short”, στα 1,95 ευρώ.

Δεν είναι λίγοι οι ενεργοί παίκτες που παρακολουθούν την χρηματιστηριακή “συμπεριφορά” των, λεγόμενων, “αδύναμων κρίκων” από τα μη Τραπεζικά blue chips, όπως αυτά αναφέρονται λόγω της επιμονής τους σε πλαγιοκαθοδική κίνηση.

Σύμφωνα με τους traders στη “λίστα” αυτή ανήκουν οι Jumbo (+5,38%), Folli Follie Group (+0,96%) και Τιτάν (+0,95%).

Η πρώτη μετοχή κατά την χθεσινή συνεδρίαση έκλεισε μία ανάσα από το χαμηλότερο κλείσιμο τρέχοντος έτους (12,62 ευρώ στις 2/2), στην τελευταία πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 14,65 ευρώ (κλείσιμο 9/10). Με την σημερινή ανοδική αντίδραση, ο τίτλος πέτυχε κλείσιμο υψηλότερα από την πρώτη αντίσταση στα 13,08 ευρώ, με το “stop” στο ημερήσιο “short” να εντοπίζεται στα 13,90 ευρώ.

  • Το διάγραμμα της Jumbo από την αρχή του έτους

Χρειάστηκε να υποχωρήσει στα χαμηλά 20μηνου, αν και τελικά παρέμεινε στο δείκτη MSCI Standard, για να δώσει ανοδική αντίδραση, αγνώστου διαρκείας, ο τίτλος της Folli Follie Group. Χρειάζεται, σαν πρώτη κίνηση, την υπέρβαση των 16,10 – 16,45 ευρώ (“stop” στο ημερήσιο “short”), αν θέλει να δοκιμάσει τα 17,30. Επιστροφή των πωλητών και κλείσιμο χαμηλότερα των 15,50 ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για τα 14,50 ευρώ.

Μία ανάσα από το χαμηλό των 19,56 ευρώ (κλείσιμο 16/11) ολοκλήρωσε την χθεσινή συνεδρίαση ο Τιτάνας, σε μία πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 24,38 ευρώ (κλείσιμο 12/9). Η πρώτη αντίσταση εντοπίζεται στα 20,25 ευρώ και το “stop” στο “short” στα 20,70 ευρώ.

  • Το διάγραμμα του Τιτάνα από την αρχή του έτους

 

http://freeforumstocks.blogspot.gr

!ΜΙΓ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Για διάστημα 19 μηνών απο τον Φεβρουάριο του 2016 η μετοχή κινειται μεταξυ των δύο ακραίων τιμών [ 0,0480- 0,2220] ΚΖ.

Έχει πραγματοποιήσει δυο έντονες κινήσεις μια ανοδική και μια καθοδική καθώς και μια πλαγιοανοδική σε διάστημα 10 μηνών από τα 0,1030 της R έως τα υψηλά 0,2130 της 15/5/2017.

Στην τελευταία καθοδική κίνηση, η μετοχή κινείται στο πτωτικό κανάλι X1-X2 και προσπαθεί :
1) Να αντιδράσει από τα χαμηλά ( 0,076-0,078)
2) Να διαφύγει ανοδικά απ το κανάλι με πρώτο στόχο την R στα 0,1030 €

Ενδεχόμενη ανοδική διάσπασή της R θα προσδώσει σημαντική ώθηση στον τίτλο
και αύξηση του όγκου συναλλαγών, που με ενδιάμεσο “εμπόδιο” τον εκμο 30 εβδ
θα προσπαθήσει την S  στα 0,1380 ευρώ.

Αντίθετα, αδυναμία της μετοχής να τμήσει ανοδικά την R θα αυξήσει τις πιέσεις διατηρώντας την καθοδική της τάση και εφ όσον δεν διακρατηθούν τα χαμηλά των 0,076€ η κίνηση προς  την Z των χαμηλών 0,048 είναι ιδιαιτέρως πιθανή.
Ο εβδομαδιαίος RSI 14 προσπαθεί να εξέλθει της υποτιμημένης ζώνης ( 29,67).

__________

 

  • ΔΤΡ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

  • Μη τυπικό ( καθώς είναι μακροπρόθεσμο ) ημερήσιο γράφημα του ΔΤΡ.

Η D3 ( 612 μον) αποδείχτηκε ισχυρή στήριξη όπως επισημαίνεται και με το πράσινο παραλληλόγραμμο αριστερά) και έδωσε άμεση αντίδραση κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η Χ200 στις 665 μον αποτελεί την πρώτη δυνατή αντίσταση του δείκτη, που αν υπερβληθεί θα  σηματοδοτήσει διάθεση επαναφοράς εντός του λευκού πτωτικού καναλιού και κίνηση προς την D1 , την επόμενη ισχυρή αντίσταση των 703 μον.

Ενδεχόμενη αδυναμία υπέρβασης αυτών των αντιστάσεων θα σημάνει εκ νέου υποχώρηση του δείκτη που αυτή τη φορά θα αποκτήσει πτωτική ορμή προς την στήριξη D4 των 576 μον.

Διαφορετικά, η ανοδική τεχνική αντίδραση, θα μεταβάλλει την βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική επαναφέροντας τον δείκτη προς την μεγάλη αντίσταση D των 765 μον.

ΜΟΝΟ πάνω από αυτό το επίπεδο, η κατάσταση στις τράπεζες θα προξοφλήσει βελτίωση της χρηματοοικονομικής τους θέσης σε προβλήματα που τις αφορούν άμεσα ( πλειστηριασμοί- κόκκινα δάνεια).

_____

!ΑΔΜΗΕ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

                                         
Πρώτη διαγραμματική απεικόνιση της μετοχής που  εισήχθη στο Χρηματιστήριο στις 19/6/2017. Γι αυτό το λόγο τα τεχνικά στοιχεία είναι περιορισμένα.

Η μετοχή στην πλαγιοκαθοδική της πορεία ( σε συγχρονισμό με την υπόλοιπη αγορά) δημιούργησε το κανάλι Α1-Α2.

Η πρώτη προσπάθεια ανοδικής διαφυγής απ αυτό, στην αρχή του μήνα βρήκε εμπόδιο στη ζώνη 1,90-1,91 με αποτέλεσμα την επιστροφή εντός του καναλιού, με την καθοδική διάσπαση και των 1,79€.

  • Κατά την συνεδρίαση της ΠEMΠTHΣ η μετοχή κατέγραψε νέα χαμηλά και επομένως βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά.
  • Ενδεχόμενη ανοδική διαφυγή αναλόγως και του χρόνου που αυτή μπορεί να συντελεστεί, θα πρέπει να συνοδευτεί και από την ανοδική τμήση των 1,79€
  • Καθώς και της ζώνης 1,90-1,91 που θα μεταβάλλει την βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική έχοντας σαν στόχο τα  2,03 ευρώ.
  • Σημειώνεται η άρνηση του τίτλου να υπερβεί τον εκμο 30 ημ και κατα συνέπεια η υπέρβασή του θα προσδώσει καινούργια δυναμική στη μετοχή προκειμένου να ενισχυθεί το ανοδικό σενάριο.

 

..
..
..
..
..

Περιβάλλουσες (μέσων όρων)

Γενικά
Μια Περιβάλλουσα αποτελείται από δύο μέσους όρους. Ο ένας εμφανίζεται στο δείκτη μετακινημένος προς τα πάνω και ο δεύτερος προς τα κάτω. Το ποια είναι η καλύτερη απόσταση μετακίνησης των μέσων όρων εξαρτάται από το πόσο ευμετάβλητη είναι η μετοχή. Οσο πιο ευμετάβλητη είναι τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η απόσταση που θα μετακινηθούν οι μέσοι όροι.

Ερμηνεία
Οι Περιβάλλουσες καθορίζουν τα άνω και κάτω όρια του διαστήματος διακύμανσης μιας μετοχής. Οταν η μετοχή φτάνει το άνω όριο, αυτό είναι σημάδι για να πουλήσουμε τη μετοχή, ενώ όταν φτάνει το κάτω όριο, είναι σημάδι για να την αγοράσουμε.
Η λογική πίσω από τις Περιβάλλουσες είναι ότι υπερβολικός ζήλος και από τη μεριά των αγοραστών και από αυτήν των πωλητών σπρώχνει τη μετοχή σε ακραίες τιμές (τα όρια της Περιβάλλουσας), στις οποίες δεν μπορεί να σταθεί η μετοχή γι’ αυτό και σύντομα κατεβαίνει (ή ανεβαίνει) σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα. Μια παρόμοια εξήγηση υπάρχει και για τις λωρίδες Bollinger. 

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

* ,